Perziksalade met serranoham

Perziksalade met serranoham

Hoewel de herfst al gestart is, is het soms fijn nog even een herinnering op te halen aan de zomer. De verse perziken verlaten de schappen al dus wellicht moet je nog een beetje snel zijn met dit recept. Maar het is een super gemakkelijke en snelle salade met gebakken fruit en lekkere zoute ham die heerlijk is met een stuk stokbrood. Nog een klein hapje (na)zomer. Nu het nog kan.

Wat heb je nodig:
500 gram broccoliroosjes
4 perziken, geschild en in stukjes
1 eetlepel honing
peper
4 flinke handen Rucola
4 eetlepels Hüttenkäse
10 plakjes serranoham (2,5 per persoon)
4 kleine handjes gemengde Nootjes
Zout
Balsamicoazijn
Olijfolie

De how to:
Snijd de broccoliroosjes en kook deze 5 minuten in gezout water. Giet af en zet opzij.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de perziken voor circa 3 minuten en doe er dan een eetlepel honing bij en bestrooi met peper. Bak nog één minuut en haal van het vuur.

Leg de rucola op een schaal en verdeel er de hüttenkäse en serranoham over. Verdeel de nootjes erover, een snuf zout en de perziken. Besprenkel als laatste met een klein beetje balsamicoazijn en olijfolie. Enjoy.
gebakken-perzik-salade

Share

One thought on “Perziksalade met serranoham

  1. Pingback: Kerstrecepten en inspiratie voor oud en nieuw 2017 - De man die koken kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *