Pepernoten Brownies of Kruidnoten Brownies

Pepernoten Brownies of Kruidnoten Brownies

Dag leuke lezers,

Het is wat he? Al die maatregelen weer. Dachten we dat we corona er redelijk onder hadden, zitten we toch weer met zijn allen in beperkende maatregelen. Het is weer een bittere pil voor menigeen maar we doen het er maar weer mee.

Ik las ergens dat het waarschijnlijk de laatste winter is dat corona ons leven echt zal beheersen en dat het volgend jaar meer een invloed zal hebben zoals het reguliere griepseizoen. Het zal niet weg gaan maar we moeten er rekening mee houden dat het blijft. Met mogelijk een extra pil of prik om het te bestrijden. Omdat er dan wellicht genoeg groepsimmuniteit is. Heb ik ook maar ergens gelezen he op het nieuws? En ik hoop gewoon dat het waar is. Want ik ben zelf al niet zo flexibel van nature dus heb telkens weer even wat tijd nodig om alles te laten bezinken en mezelf weer aan te passen.

Ik zit dit te tikken in een kinderspeelparadijs waar ik zie dat het voor iedereen toch wel invloed heeft. En het geeft ook voelbare spanningen onderling. Mensen die zich om hun eigen redenen niet aan de maatregelen houden, werknemers die daar mee om moeten gaan of in dit geval het juist niet doen en alles wat daar tussen zit. En dat is dan enkel in een speelparadijs. Laat staan wat het doet met mensen en families onderling. Het is allemaal wat. En ga nu aub niet allemaal mij mailen of reageren wat jullie vinden van het beleid of van anderen die er minder mee op hebben want ik kan er niets mee en ga er toch niets aan veranderen. Ik hoop gewoon dat er een weg uit is.

Ik voel echt mee voor alle ondernemers en werknemers die zich weer moeten aanpassen. Die omzet zien verdampen. Voor iedereen die net als ik weer iets voor zijn snoet moet of weer thuis moet werken. Voor mensen die de kans op het verliezen van hun baan weer zien toenemen of al hebben meegemaakt. En mijn hart breekt voor de mensen in de zorg. De mensen die straks wellicht voor keuzes staan die niemand zou moeten willen maken. Het raakt een ieder op zijn eigen manier en de één zwaarder dan de ander. Maar dat lijken we wel eens te vergeten. Iedereen heeft er mee te maken. Of je er nu achter staat of niet. En ik geeft het de mensen die de onpopulaire beslissingen maken ook maar te doen. Ik hoef niet in die schoenen te staan.

En ja ook ik heb ergens een ruggengraat met mijn persoonlijke mening. En een ieder vindt wat. Maar in ieders verhaal zit een nuance en redenen of angsten waarom je iets vindt. Ik heb te weinig letters om hier ieders nuance mee te nemen. Ik hoop gewoonweg dat er een moment komt dat we dit achter ons kunnen laten en iedereen met zijn geliefden weer bij elkaar kan zijn, zijn leven kan leiden en de tweedeling verdwijnt. Want aan het eind van de rit moeten we met elkaar gewoonweg weer door die deur.
Dus nu de Mijter weer in het land is deel ik vandaag daarvoor maar weer eens een recept. Want chocolade maakt alles (gekscherend) beter. En pepernoten of eigenlijk kruidnoten, helpen verwarmend in de kou en we kunnen nu met zijn allen het wel gebruiken om wat koude uit de lucht te halen. Dus presenteer ik u vandaag pepernoten brownies of kruidnoten brownies. Brownies met chocolade en dat strooigoed van de Sint erin. Ik wens u veel sterkte ook weer in deze komende tijd. We hebben het nodig met elkaar. Kookon!

Wat heb je nodig
175 gr boter
125 gr pure chocolade
150 gr bloem
75 gr cacao
130 gr lichtbruine basterdsuiker
275 gr kristalsuiker
Snuf zout
1 theelepel vanille-extract
3 eieren
1 hand gewone pepernoten
1 hand chocoladepepernoten

Verder nodig:
Bakblik van 20×25 cm
1 vel bakpapier
Satéprikker

De how to:
Verwarm de oven voor op 160 graden (150 graden hetelucht). Bekleed een bakblik van 20×25 cm met bakpapier.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur onder af en toe roeren en laat zeker 5 minuten afkoelen. Hak de chocolade in grove stukken. Doe bloem, cacao, de twee suikers en en de snuf zout in een mengkom en roer met een lepel door elkaar. Voeg, zodra de boter is afgekoeld de vanille, eieren en gesmolten boter toe en klop het beslag. Het zal een dik en plakkerig beslag worden. Meng als laatste de chocolade door het beslag. Giet het beslag in het bakblik, strijk glad. Druk nu overal de pepernoten in het beslag en zorg dat ze goed verdeeld zijn. Easy peasy.

Zet circa 30 minuten in de oven op een draadrooster. Wanneer zijn ze klaar? De bovenkant moet wat stevig aanvoelen maar een satéprikker moet er nog wat vochtig uitkomen. Laat afkoelen in het bakblik en serveer ze lauw of koud.

Pepernoten brownies

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *