Peameal sandwich

Peameal sandwich

De zomervakantie nadert zijn einde en hoewel het op mijn blog rustig oogt wordt er achter de schermen hard gewerkt. De dagbaan, bende van drie en wat leuke plannen waarvan ik hoop jullie snel meer te kunnen zeggen, eisen zijn tijd op. Het zijn gelukkig allemaal goede en leuke ontwikkelingen en dat is super, maar zoals gezegd, het vreet door mijn tijd als een muis door kaas.

Ruim een week geleden, toen het in Nederland zo regende, hebben de heldin en ik spontaan de auto volgegooid, zijn we naar Duitsland gereden en hebben we nog even een lang weekend gekampeerd. Voor de lol in een tentje slapen. Sommige mensen zouden je voor gek verklaren maar wij vinden het heerlijk. Even de zon opzoeken omdat het een voor Nederland teleurstellende zomer is. Zwemmen, schnitzeltje, spelen, relaxen. Het was meer dan welkom.

En nu gaat het normale ritme bijna weer beginnen. De bende van drie naar groep 3 en 2 en de peuterspeelzaal, zwemles en danslessen voor de meiden, proefles turnen voor mini-me. Het legio aan vriendjes en vriendinnetjes weer over de vloer of de bende bij hen. Het wordt weer gezellig druk. Leuk! Ik weet niet wat het is maar voor de bende van drie leek de vakantie dit jaar wel wat te lang. Ik weet niet of het herkenbaar klinkt maar de verveling begon er wat in te raken. Na de vakantie opeens veel ruzie maken met elkaar, zich vervelen, slecht humeur. Elkaar niets gunnen. Drie kleine kleutertjes waren er niets bij. Eerder drie kleine dictatortjes. We hebben denk ik het punt bereikt dat ze alle kleurtjes, puzzels, spelletjes, klei, verf en speelgoedbakken wel door hebben gewerkt. Ze zijn ook weer toe aan het vertrouwde ritme. Maar, we maken er een mooi laatste weekje van.

Het recept voor vandaag is voor de momenten dat je wel wat liefde van bacon/spek kan gebruiken. Ik zag Anthony Bourdain dit lekkere broodje met spek onlangs een keer eten op een roadtrip in Amerika en wist meteen dat ik dit ook ging maken. Ik maakte het recept in Oostenrijk op een regenachtige dag en man oh man, wat een troostvoer is dit! Dus mocht je deze week nog even balen? Get your bacon of spek-groove on en geniet van deze peameal sandwich! Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 1 broodje:
Eén lekker rustiek broodje

2 plakken katenspek of 2 lange plakken ontbijtspek (niet de ronde plakken) of 2 plakjes bacon
Een klein beetje kikkererwtenmeel
1 theelepel mierikswortel
1 theelepel honingmosterd
Olijfolie

Optioneel:
Sla of bladspinazie.

De how to:
Doe wat kikkerewtenmeel in een kommetje. Zet een koekenpan op matig vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Leg de plakjes spek in de kikkerewtenmeel, wentel ze rond en schud teveel aan meel af. Leg de plakjes in de pan en bak ze goudbruin (maar niet krokant). Meng de mierikswortel met de honingmosterd. Snijd het broodje open, beleg het eventueel met wat sla en bladspinazie en leg de plakjes spek er op. Besmeer met de saus. Enjoy!

bacon sandwich

Share

One thought on “Peameal sandwich

  1. Pingback: Kerstrecepten en inspiratie voor oud en nieuw 2017 - De man die koken kan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *