Pastataart uit de oven met bacon en kip

Het is weekend en dus tijd om weer uit te pakken met een heerlijk recept. Lekker comfortfood dus. Mijn zwager zond me een tijdje geleden een filmpje door van een pastataart. Toen ik die zag wist ik meteen dat ik ook zo een taart wilde maken. Pasta met bubbelende kaas in de vorm van een taart en een super lekkere saus. Dat is echt wat voor het weekend. En dus besloot ik een eigen vulling te bedenken. Het gene met de vulling is dat hij wel in de pasta moet lopen omdat hij er anders bovenop blijft liggen. Dus stukken groenten en vlees zijn uitgesloten. En hoe krijg ik er dan toch nog vlees en groenten in?

De keukenmachine biedt hierin een fantastische uitkomst om alles heel goed fijn te kunnen malen maar toch een smaakexplosie aan de saus te geven. Deze goddelijke saus met bacon, kip, tomaat en spinazie a la crème is echt te gek en kan je ook “gewoon” bij een pasta serveren als je niet helemaal een taart wil maken. Maar wil je een recept maken met een wauw-factor dat er echt eens anders uitziet, dan is dit het recept voor jou. Niet moeilijk en heerlijk. Het was een top-tip en vandaag geef ik jullie dus mijn versie van deze heerlijke rigatoni pastataart. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een top maaltijd! Goed weekend allemaal en kookon!

Wat heb je nodig:
Voor circa 5 personen

450 gram rigatoni pasta (ongekookt)
1 kippenbouillonblokje
1 blik tomaat a 400 gram
2 tenen knoflook
Bosje verse basilicum
90 gram verse geraspte (goed smeltende) kaas
200 gram diepvriesspinazie a la crème
5 plakken (gerookt) bacon (liefst biologisch)
2 kipfilets (liefst biologisch)
2 bollen buffelmozzarella
2 theelepels salie
Zout
Peper
Olijfolie

Nog meer nodig:
Springvorm van 23 cm
Keukenmachine
Vel bakpapier

De how to:
Kook de pasta één minuut minder dan al dente (zie verpakking) met het kippenbouillonblokje. Giet af, spoel de pasta af met koud water en laat afkoelen.

Pak een taartblik van 23 cm en de keukenmachine.

Doe de kipfilets, bacon, een snuf zout en peper en de salie in de keukenmachine. Maal fijn tot het mengsel op gehakt lijkt. Zet een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hier het vleesmengsel in en roer tot het rul is. Doe nu in dezelfde keukenmachine de basilicum, tomaten, knoflook, een snuf zout en peper en scheutje water. Voeg het gerulde vlees toe aan de keukenmachine en maal alles weer fijn. Doe dit mengsel weer terug in de koekenpan en zet terug op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat ontdooien in de saus. Breng daarna de saus aan de kook en laat circa 7 minuten indikken.

Doe een klein laagje saus op de bodem van het taartblik. Meng een scheutje olijfolie door de pasta om ze los te maken, voeg de geraspte kaas toe en hussel goed.

Zet de pastakokertjes rechtop in de taartvorm en bekleed het hele bakblik met kokertjes zodat ze strak op elkaar zitten maar elkaar niet plat drukken. Geeft niet als sommige wat ingedeukt zijn of langer of korter want het is geen schoonheidswedstrijd.

Verwarm de oven voor op 200 graden, 190 voor een hetelucht. Verdeel de saus over de bovenkant van de pasta en wrijf met een lepel of je vingers om de saus goed uit te spreiden en zodat het ook in de kokers terecht komt. Zet de taartvorm, op een vel bakpapier, voor 15 minuten in de oven. Haal eruit, verdeel de in plakjes gesneden mozzarella over de taart. Zet nu voor nog circa 20-25 minuten terug in de oven of tot de kaas gesmolten is, bubbelt, en goudbruin is. Laat de taart 15 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Rigatoni pasta taart

Rigatoni pasta taart 2

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *