Pasta taart met gerookte kip

Pasta taart met gerookte kip

 
Het is weer twee weken geleden dat ik een recept heb geplaatst en u weet wat dat betekent. Dat er en over twee weken weer een recept volgt en ik vandaag weer iets nieuws plaats. Een pasta taart met gerookte kip, of spaghettitaart. Beetje wat u het lekkerste vindt klinken. Het is een recept dat ik baseerde op Jamie Olivers’s food fight club recept en dit is mijn eigen versie.
Het is een recept dat gewoonweg voor een fijn gevoel zorgt. Smaakvol en een lekker warm gevoel in de buik. Comfort food dus. En voor al dat comfort serveerde ik er wel een lekkere frisse salade bij want zoveel koolhydraten verdienen ook wel wat vitamines. En nu ik hoop jullie dicht genoeg bij de streep te hebben gehaald en jullie er net nog even overheen te helpen moet ik nog melden dat deze pasta taart helemaal niet moeilijk is. Ik maakte deze met mini-me en hij had dit eigenlijk wel helemaal zelf gekund. Op wat afgieten van de pasta na dan. Dus hopelijk als jullie nu achter je kijken zie je nog een restje van de streep en heb ik jullie er overheen getrokken. Echt een keer maken. Een heel goed weekend en kookon mede pastalovers!

Wat heb je nodig
Zout
300 g spaghetti

Olijfolie
Een flinke hand geraspte parmezaanse kaas (40 gr)
150 gram gerookte kip
100 gram zongedroogde tomaten op olie
125 g mozzarella
250 ml slagroom
3 grote eieren
Zout
Peper
2 tenen knoflook
Een flinkemhand verse basilicumblaadjes en wat extra voor als het gaar is.

Verder nodig:

Taartvorm van circa 24 cm
Vel bakpapier

De how to:
Zet een diepe pan op het vuur met water en een grote snuf zout. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Giet af en laat zeker 10 minuten afkoelen.

Vet een taartvorm geheel in met wat olijfolie en strooi er een handje parmezaanse kaas in en zwenk ook langs de zijkanten. Bewaar de rest van de kaas voor de slagroomsaus. Snijd de kipfilet en zongedroogde tomaat in grove stukken. Snijd ook de mozzarella in plakjes en de plakjes weer in reepjes.

Verwarm de oven en een rooster voor op 180 graden (170 hetelucht).

Doe de slagroom met de eieren in een kom met een flinke snuf zout en flinke snuf peper en pers of snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en voeg toe. Kluts met een garde tot één geheel. Voeg de kip, tomaten, mozzarella, het restje parmezaanse kaas, pasta en de hand verse basilicum toe en roer goed door. Doe het mengsel in de taartvorm en zet deze op een vel bakpapier 30 minuten in de oven.

Haal na de de 30 minuten de taartvorm uit de oven, laat 5 minuten staan en snijd de taart los bij de randen. Strooi er wat verse basilicum over, zout en peper en serveer met een lekkere frisse salade.

pasta taart met gerookte kip

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *