Pasta met tomatensaus rucola en mozzarella

Pasta met tomatensaus rucola en mozzarella

Vandaag een heerlijk recept van pasta met tomatensaus, rucola en mozzarella. Met goede kwaliteit ingrediënten is dit recept in al zijn eenvoud echt heerlijk. Mede door de olijven, kaas en pijnboompitten. Ik at dit recept in Genève nog niet zolang geleden toen ik met één van mijn beste vrienden een paar dagen op stap was. Met 14 euro voor een bord was dit daar een goedkope maaltijd. Zeker als ik je zeg dat een portie churros met tobleronesaus 25 euro kostte en een biertje gemiddeld 8 euro.

Zittend op een pier aan het meer van Genève samen met andere zon en pasta aanbidders was dit een maaltijd om niet te vergeten. Toen ik thuis kwam kon ik niet wachten dit recept na te maken. Het belangrijkste, en ik kan dat niet vaak genoeg zeggen, dus zeg ik het nog een keer, is de ingrediënten. Geef dus iets meer uit en haal goede kwaliteit blikken Italiaanse tomaten. Deze zijn er echt, kosten wat meer, maar dat proef je ook echt. En als je denkt dat bliktomaten niet lekker zijn, de Italianen gebruiken ze zelf ook. Maar dan wel een goed merk. Neem daarnaast de beste buffelmozzarella en olijven die je kan vinden. Het maakt dit recept helemaal af. Kookon mensen met dit lekkere maal en tot het volgende recept.

Wat heb je nodig:
Voor 4 personen
Olijfolie
1 teen knoflook
2 blikken tomatenblokjes a 400 g
1 theelepel Italiaanse kruiden maar liever een grote hand verse basilicum
Zout
Peper
50 g pijnboompitten
4 handjes rucola
Circa 25 olijven
Een zakje met vlokken gran padano
2 bollen goede kwaliteit buffelmozzarella
300 g penne

De how to:
Zet een grote koekenpan op matig vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Knijp de teen knoflook boven de pan uit en roer goed om maar laat de knoflook vooral niet bruin worden. Voeg de blikken tomaat toe en steek deze in stukjes met een spatel. Breng de saus aan de kook en zet het vuur laag. Laat nu 15 minuten zachtjes pruttelen, haal van het vuur en voeg dan de kruiden of basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.

Kook de penne met een flinke snuf zout beetgaar en giet deze af.

Bak de pijnboompitten in een pannetje op laag vuur goudbruin en haal van het vuur.

Verdeel over een bord: Een hand rucola, een flinke schep van de pastasaus (1/4e), wat pasta (1/4e), wat in ringen gesneden olijven, een halve bol buffelmozzarella, wat snippers gran padano, een kwart van de pijnboompitten, verse peper en druppel er wat olijfolie over. Enjoy!

pasta met tomatensaus rucola en mozzarella

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *