Snelle pastasalade met peer, walnoten en blauwe kaas

Snelle pastasalade met peer, walnoten en blauwe kaas

Ik werk regelmatig thuis. Hoe leuke collega’s ik ook heb, ik vind het heerlijk om af en toe te ontsnappen van de drukte op kantoor om mijn focus volledig op een deel van mijn werk te kunnen leggen. Ik presteer het beste als ik me kan afsluiten van alles om mij heen. Mijn werkgever gunt mij de flexibiliteit en in ruil daarvoor kan ik beter presteren. Mooie deal.

Het voordeel (en soms ook nadeel) van thuiswerken is dat ik dan rond de lunch een gevulde koelkast tot mijn beschikking heb. Dat geeft me dan de mogelijkheid iets anders dan mijn vaste middagsalade (ik eet bijna geen brood tussen de middag meer) te maken. Soms bak ik eieren, rol ik een snelle tortilla, neem ik havermout of bircher muesli en soms heb ik behoefte aan bijvoorbeeld een snelle pastasalade. Zo ontspon ook dit gerecht op een middag aan mijn brein. Ik was vergeten fruit te eten en had ook nog een restje blauwe kaas liggen. Ik hoef niet bang te zijn dat iemand anders dit op eet want ik ben de enige thuis die blauwe kaas lekker vind. En dus kon ik zonder gene dit recept voor mijzelf maken. Daarom heb ik dit recept ook voor 1 persoon beschreven maar je begrijpt natuurlijk dat het een kwestie is van de ingrediënten verdubbelen als je samen wil genieten.

De combinatie van walnoot, peer, spek en blauwe kaas is echt te gek. De hint honing in dit recept maakt het helemaal af. En als je de kooktijd van de pasta even niet meerekent dan heb je het in 5 minuten op tafel.

Dit recept geeft je meteen genoeg energie voor de rest van de middag of is prima als licht avondmaal te eten en heeft best wel een wauw factor. Dus mocht je ook een keer thuiswerken en nog moeten lunchen? Easy peasy en jaloersmakend lekker. Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 1 persoon:

70 gram pasta (ik gebruikte farfalle)
25 gram spekblokjes
1 flinke hand gemengde sla met rucola
1 peer, geschild en in blokjes gesneden
25 gram walnoten
1/2 theelepel oregano
30 gram danish bleu in stukjes
1 theelepel honing
Olijfolie

De how to:
Kook de pasta in een pan gezout water. Bak de spekjes goudbruin in een koekenpan zonder olie. Zet het vuur laag en voeg dan de walnoten in stukjes toe en de oregano en roer regelmatig door.

Schil de peer en voeg deze de laatste minuut van de kooktijd van de pasta toe aan de spekjes in de koekenpan.
Doe een flinke hand gemengde sla op een bord. Nu moet je even snel werken.

Voeg de theelepel honing toe aan de koekenpan en zet het vuur uit. Hussel en schud alles snel om. Giet de pasta af en voeg deze direct toe aan de pan. Hussel wederom. Schep de pastasalade op het bord, voeg de stukjes kaas toe en doe er wat goede kwaliteit olijfolie over. Heerlijk!

Pasta met blauwe kaas spek en 2

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *