Pasta met halloumi en pijnboompitten

Pasta met halloumi en pijnboompitten

Dit recept schreef ik alweer een jaar geleden en stond nog steeds op mijn te plaatsen lijst. Pasta met halloumi en pijnboompitten. Het stond op mijn lijst, niet omdat het niet heerlijk is, maar omdat er een foto ontbreekt. Dit was een recept dat spontaan ontstond toen ik op de camping aan het koken was en zin had in een pasta. Maar omdat er teveel lekkere andere dingen zijn ben ik domweg niet gekomen tot het fotograferen en nog een keer maken. En dus vandaag een fotoloos recept waarvan u maar aan moet nemen dat het lekker is en er degelijk uitziet. Momenteel zit ik, als u dit leest, met mijn langste vriend in Barcelona. Bedoelt hij niet vriend met langste vriendschap? Nee mijn langste vriend. Want hij is over de 2 meter. Maar wel in het selecte rijtje waardevolle en beste vrienden hoor. Hij was niet voor niets getuige op mijn bruiloft. Maar goed wij zijn Barcelona onveilig aan het maken. Camp Nou bezoeken, sagrada familia, tapas, bier, sangria. Want je bent toerist of je bent het niet. Dus kogeltje rond waarschijnlijk kom ik weer terug. Iemand moet het doen. Ik wens u een heerlijk weekend. Ow. Serveer deze heerlijke pasta met een lekkere salade (of niet) en geniet dus. Zo simpel kan koken zijn. Kookon allemaal!

Wat heb je nodig:
Voor de pasta
300 g pasta
1 groentebouillonblokje
Flinke scheut olijfolie
1 bosje verse basilicum (15 g) en bewaar een paar blaadjes voor het eind
3 tenen knoflook
1/2 theelepel uienpoeder
1 blok halloumi in blokjes gesneden
Sap van 1/2e citroen
1 zakje pijnboompitten
Zout
Peper

De how to:
Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de pasta en het bouillonblokje toe en kook de pasta beetgaar.

Zet, als de pasta kookt, een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Hak de basilicum en knoflook fijn en voeg deze met de uienpoeder toe aan de koekenpan. Roer om. Snijd de halloumi in blokjes en voeg deze ook toe. Bak en roer om tot de halloumi goudbruin wordt.

Inmiddels zal de pasta wel gaar zijn. Giet af en bewaar een scheut van het kookvocht. Voeg de pasta toe aan de koekenpan en schep om. Voeg het sap van de halve citroen toe en een scheutje van het kookvocht. Roer de pijnboompitten door de pasta. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer met enkele blaadjes verse basilicum en ga aan tafel.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *