Pasta met groentenpesto

Pasta met groentenpesto

Deze pasta met groentenpesto is een recept dat ik heel regelmatig maak maar telkens vergeet te fotograferen. Het is een variatie op normale pesto maar dan met veel gemalen groenten. Door dit samen te blenderen, na het koken van de groenten en door de pasta te mengen met wat kookvocht krijg je een heerlijk gerecht dat je keer op keer op tafel zal zetten. Voor wat tegengewicht is een lekkere frisse salade bij dit gerecht een goed idee. Vandaag dus weer eens een recept zonder foto maar dat doet niets af aan de smaak ;).

Verder leek het mij leuk jullie toch weer een soort van update te geven. Momenteel gaat het hier allemaal best wel zn gangetje. En dat is eigenlijk ook wel eens fijn te melden. De bende doet het goed op school en ze zijn lekker positief bezig met hun ontwikkeling. We merken dat ze steeds zelfstandiger worden en het helpt dat ze nu de bekende broer-en zus ruzies steeds vaker zelf weten op te lossen. Het kleine gaat er langzaam af en hoewel dat soms jammer is maakt het op veel vlakken het allemaal wel wat makkelijker. Over mijn kookboek kan ik kort zijn. Het ligt nog steeds in de winkel maar zoals sommige wellicht al vernomen hebben is mijn uitgever failliet. En dat net voordat de eerste betalingen binnen zouden komen van de verkochte boeken. Het was erg zuur dat te horen maar ik probeer het te laten rusten en met de curator op te lossen. Het positieve is dat ik het boek wel in de winkel heb gekregen, af heb gekregen en het er echt is. Gelukkig hoef ik er niet van te leven zullen we maar zeggen. En er zijn domweg ergere dingen in de wereld. Een positieve blog dus. Het gaat goed en dat houden we zo. Ik wens jullie een prachtig weekend.

Eet smakelijk en kookon!

Wat heb je nodig:
300 g diepvriesbroccoli
Zout
300 g volkorenspaghetti

Voor de groentenpesto:

3 eetlepels olijfolie
3 grote tenen knoflook
70 g grana padano of parmezaanse kaas
45 g ongezouten amandelen of cashewnoten en wat extra bij het serveren
Sap van ½ citroen en wat extra bij het serveren
20 blaadjes verse basilicum
8 zongedroogde tomaten (uitgelekt uit een potje)
1 theelepel balsamicoazijn
Snuf peper

Nog meer nodig:
Keukenmachine met hakmes

De how to:
Zet een pan met water op hoog vuur en breng aan de kook. Voeg de broccoli toe. Laat de pan circa 5 minuten op hoog vuur staan tot je gemakkelijk met een vork in de broccoli kan prikken. Giet af en laat de broccoli enkele minuten uitwasemen.

Vul de pan opnieuw met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook de spaghetti volgens de verpakking beetgaar.

Doe de broccoli samen met de andere ingrediënten voor de groentenpesto in de keukenmachine en maal fijn tot een mengsel dat er een beetje uitziet als zaagsel.

Als de pasta de laatste minuut moet koken zet je een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg je de groentenpesto toe. Roer enkele malen om. Giet de pasta af en bewaar een flink glas van het kookvocht (circa 250- 300 ml). Voeg de spaghetti toe aan de groentenpesto, roer om en voeg het kookvocht in scheuten toe om een mooie glanzende saus te maken. Breng de pasta op smaak met wat zout, peper en nog wat citroensap en serveer er een handje amandelen of cashewnoten over en ga aan tafel.

Tip: serveer met een frisse salade voor wat extra groenten.
Tip 2: Ook lekker met 450 g doperwten in plaats van broccoli.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *