Pasta met gepaneerde mozzarella balletjes

Pasta met gepaneerde mozzarella balletjes

Soms heb je gewoon zin in heerlijk comfortfood. En pasta is wel één van mijn favorieten. Dit recept is niet moeilijk en echt weer even wat anders dan de standaard pasta met gehaktballetjes. Deze pasta met mozzarella balletjes is weer eens een leuke afwisseling en geeft vast tevreden eters aan tafel. Een leuk recept dat vraagt om het eens te proberen. Kookon!

Wat heb je nodig :
Olijfolie
2 blikken tomatenblokjes van 400 g
3 tenen knoflook
1 eetlepel rodewijnazijn
10 blaadjes verse basilicum
1 gegrilde paprika
Zout
Peper
200 g courgette

Voor de balletjes:
½ liter zonnebloemolie
75 g bloem
2 grote eieren
50 g paneermeel naturel of broodkruim
1 theelepel oregano
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel zout
2 bakjes met mozarellaballetjes van circa 125 g (gewicht bakje)

Verder nodig:
300 g volkorenspaghetti

Nog meer nodig:
Grote koekenpan en eventueel een deksel tegen spetteren
Staafmixer
Steelpan
Keukenpapier

De how to:
Zet een grote koekenpan op matig vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Pureer de tomaten, knoflook, rodewijnazijn, basilicum en gegrilde paprika met een staafmixer glad en voeg toe aan de pan. Gebruik eventueel een deksel tegen het eerste spetteren. Laat de saus 20- 25 minuten zachtjes pruttelen en indikken (zonder deksel). Roer af en toe om en voeg als de saus te dik wordt een scheutje water toe.

Breng de saus na het koken op smaak met zout en peper. Haal eventueel van het vuur tot de pasta gaar is en de balletjes gebakken zijn. Je kan tijdens het koken van de pasta en de saus aan de slag met de balletjes zodat alles tegelijk klaar is.

Zet een grote pan met water en een flinke snuf zout op hoog vuur en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar en giet deze af. Bewaar daarbij een klein kopje van het kookvocht.

Warm de saus zodra de pasta gaar is even opnieuw op. Snijd de courgette in blokjes of reepjes. Laat deze 1 minuut voor het serveren meekoken met de saus en roer om. Voeg de gekookte spaghetti toe en een scheutje van het kookvocht zodat de saus mooi gaat glanzen. Roer goed om en serveer met de mozzarellaballetjes.

Voor de mozzarellaballetjes:
Verwarm de zonnebloemolie in een steelpan op matig vuur tot circa 180 graden. Ik doe dit altijd op gevoel. Circa 4 a 5 minuten opwarmen op matig vuur zou voldoende moeten zijn voor een goede temperatuur.

Zet 3 borden klaar. Doe in één het bloem, in de tweede eieren en kluts deze. Doe in het derde bord het paneermeel, oregano, knoflookpoeder, paprikapoeder en zout. Roer deze goed om.

Giet de mozzarellaballetjes uit de verpakking af en dep ze droog met wat keukenpapier. Rol de balletjes door de bloem, schud ze een beet uit, en rol ze door de ei, paneermeel, wederom door het ei en weer door het paneermeel. De truc is dat de balletjes echt even goed bedekt moeten zijn.

Laat de balletjes ongeveer per 5 in de hete olie zakken met een lepel en bak ze in circa 1- 2 minuten goudbruin. Laat de balletjes uitlekken op een bord met een stuk keukenpapier en bak de volgende. Serveer de balletjes met de pasta.

pasta met gepaneerde mozzarellaballetjes

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *