Pasta met cherrytomaten en cashewnoten

Pasta met cherrytomaten en cashewnoten

Dag leuke, warme, lieve, bijzondere, gulle, meedenkende mensen. Ten eerste mijn dank voor de al waardevolle aanmeldingen voor mijn winactie van vorige week (waar u overigens nog een week mensen voor kan opgeven). Het is fijn te lezen dat u ook aan anderen denkt en hen een warme kerst wil bezorgen. Er is zelfs al een anonieme donateur die een tweede kerstpakket sponsort en dus zal ik twee mensen dit jaar een mooie kerst kunnen bieden (dank).

Inmiddels ben ik al druk bezig het pakket samen te stellen. Het zal in ieder geval een gesigneerd boek bevatten en een pakket ingrediënten om twee recepten daar uit te kunnen maken voor de kerst. Verder ga ik nog even kijken wat ik er nog in kwijt kan. Het komt goed, in ieder geval. Dus dank allen en je kan nog meedoen.

Hier de link voor de winactie

De kerstdagen naderen nu al sneller en eigenlijk heb ik nog geen idee wat ik ga maken. Eén van de kerstdagen ben ik onder de pannen van een ander en de tweede heb ik nog geen plannen. Ik denk eigenlijk dat ik de tweede kerstdag gewoon niet heel veel meer doe dan een flinke borrelplank met een aantal van onze favoriete hapjes neerzetten en dan gewoon rustig smikkelen. Vorig jaar deden we ook zoiets. Met een kerstfilm er bij en daarna wat chocolaatjes en snoepjes en een spelletje. Hoefde we weinig aan te doen.

Wat gaan jullie maken? En doen? Ben wel benieuwd. Voor vandaag plaats ik weer een vegan recept. Omdat het (ve)kan. Pasta met cherrytomaten en cashewnoten. Een enorm lekker en simpel recept.

Heeft u trouwens zelf nog voorkeuren voor een recept op vega of vegan wijze dan mag u dat altijd indienen. Kijk ik of ik er wat mee kan doen. Ik wens u allen alvast een goed weekend. Voor de kerst plaats ik nog één recept dus ik zie u dan nog. Kookon!

Wat heb je nodig:
2 uien
2 tenen knoflook
Olijfolie
250 g champignons
600 g cherrytomaat
Zout
Peper
Hand vol verse basilicumblaadjes
300 g spaghetti
Gezouten cashewnoten

De how to:
Hak de uien en knoflook fijn. Doe een scheut olijfolie in de koekenpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak circa 2 minuten onder af en toe roeren. Hak de champignons in grove stukken en voeg toe aan de pan. Bak en roer tot de champignons hun vocht verliezen. Prik de cherrytomaten enkele keren in met een scherp mes en voeg toe aan de pan met een snuf zout en peper.

Laat de tomaten bakken en roer om tot de tomaten ook hun vocht verliezen. Druk ze plat met een spatel en laat de saus koken tot deze naar wens is ingedikt. Kook ondertussen de pasta al dente in een pan ruim en gezout water en voeg een heel klein scheutje van het kookvocht, na het koken van de pasta, toe aan de pastasaus.

Haal daarna de pan met saus van het vuur en voeg de verse basilicum toe. Roer, proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe maar houd rekening met het zout van de cashewnoten.

Serveer de pasta met de saus en een hand cashewnoten.

Pasta met cherrytomaten en cashewnoten

vegan Pasta met cherrytomaten en cashewnoten

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *