Pasta met avocadosaus en varkenshaas

Pasta met avocadosaus en varkenshaas

Ik had laatst weer eens zin in een lekkere pasta. Ik wilde eigenlijk pesto maken maar bedacht dat ik geen kaas in huis had of pijnboompitten. Dus eigenlijk geen pesto maar wel zin er in. Dus wat doe je dan? De kast plunderen. Blikje ansjovis, basilicum, avocados die bestemd waren voor een omelet. Ik besloot dan maar pasta met avocadosaus te maken. Want ach ik was er toch en gegeten moest er toch. En aangezien ik nog een varkenshaas had die ook maar meteen meegebakken.

Deze pastasaus is heerlijk romig door de avocado en met de gebakken venkel en courgette krijg je ook nog een beetje bite. Om het geheel af te maken bakte ik een varkenshaas in balsamicoazijn, knoflook en honing. Wij aten dit gerecht met zijn vijven maar omdat mijn bende van drie daar onderdeel van was raad ik aan om bij meer volwassenen 2 varkenshazen te gebruiken en de balsamico, knoflook en honing te verdubbelen.

De pasta is redelijk mild dus ik raad je aan na het maken deze nog even goed op smaak te brengen met zout, peper en wat citroensap. Doe je dat? Dan heb je een heerlijke romige maaltijd die je zeker vaker op tafel zal zetten!

Ow en nog even voor u en eerlijk gezegd ook voor mijzelf, zo om en nabij 11 april komt mijn boek uit. Ja klinkt wellicht wat vaag maar heeft te maken met levering en verzending. Via google kunt u deze al bestellen en als u en uw geliefden zeker 70 lekkere recepten gunt, dan beveel ik u dit boek van harte aan. Ben natuurlijk niet geheel onpartijdig maar toch. Kookon allemaal en geniet van uw weekend!

Wat heb je nodig:
Voor de saus:
1 1/2 avocado
15 g verse basilicum
5 ansjovis op olie
Sap van 1/2 citroen en een partjes extra voor bij het gerecht
1 grote teen knoflook
Peper

Voor de groenten
1 venkelknol
1 courgette

Voor de varkenshaas:
1 Varkenshaas (voor 4 volwassenen verdubbel de varkenshaas en de balsamico, knoflook en honing)
Olijfolie
Zout
Peper
1 eetlepel basalmicoazijn
1 teen knoflook
1 theelepel honing

Verder nodig:
Zout
300 g volkorenpasta

Nog meer nodig:
Staafmixer
2 koekenpannen
Knoflookpers

De how to:
Zorg dat de varkenshaas op kamertemperatuur is.
Zet een grote pan op het vuur met ruim water en een snuf zout en breng aan de kook.

Maal alle ingrediënten voor de saus en een snuf peper met de staafmixer fijn en zet opzij.
Snijd de venkelknol in dunne plakjes en de courgette in blokjes.

Doe de pasta in het hete water en kook al dente (beetgaar). Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de venkel toe. Bak deze tot deze zacht is en voeg dan de blokjes courgette toe en bak deze even kort mee.

Verhit in een andere koekenpan ook een scheutje olijfolie en zet op middelhoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en voeg toe aan de pan. Doe ook meteen de balsamico in de pan. Pers er een teen knoflook boven uit. Rol de varkenshaas om en bak deze tot je gewenste gaarheid. Ik heb deze het liefste rosé. Als de varkenshaas bijna gaar is voeg je de theelepel honing toe en bak je deze nog circa 1 minuut. Rol de varkenshaas goed om en laat na het bakken  even rusten op een bord.

Giet de pasta af en doe deze bij de groenten in de koekenpan. Giet de saus erbij en een 1/2 kopje van het kookvocht en hussel en roer om tot de saus verhit is en mooi glanst. Proef en breng op smaak met een flinke snuf zout en peper. Doe de pasta over in een mooie schaal en serveer gelijk uit met de varkenshaas en eventueel nog wat partjes citroensap.

pasta met avocadosaus en varkenshaas 3

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *