Pasta met aubergine en tomaat uit de oven

 

Pasta met aubergine en tomaat uit de oven

 

We zijn alweer enkele weken verder na mijn laatste boekupdate. Inmiddels heb ik een werkbare modus gevonden waarin ik recepten kan uitdenken, fotograferen, verwerken en ook het dagelijkse leven nog een beetje bijhoudt. En das fijn kan ik u zeggen. Als je erachter komt dat je de agenda thuis nog enigszins bijhoudt, de bende van drie hun bezigheden en activiteiten nog een beetje kan volgen en niet elke avond om 22:00 uur de laptop dicht hoeft te doen en weer open moet klappen om toch nog even ergens aan te geven dat er nog wat zout op een recept moet. Als ik achterom kijk zijn er al rond de 40 recepten klaar. Iets waar ik verdomd trots op ben. Nu is het een kwestie van verder bedenken, vastleggen en heel veel proeven. Het is een bijzondere achtbaan die soms best eng is en vaak heel leuk. Met af en toe vreemde bochten, onverwachtse dalingen en mooie hoogtepunten. Zo’n rit waarbij je soms gewoon weer opnieuw wil instappen omdat de rit zo snel gaat dat je het soms gewoon nog een keer wil beleven.

Naast dat er veel recepten goed gelukt zijn, zijn een aantal recepten inmiddels ook alweer opnieuw gemaakt. Niet tevreden, geen geld terug, maar toch terug naar de tekentafel. Omdat de taart die ik aansneed volledig uitliep, de pasta niet mooi op de foto stond of het vlees in plaats van knapperig keihard werd. Dat soort gekkigheid. Gelukkig zijn er vrienden en familie en medebloggers die af en toe klaar staan met raad en daad. Fijn is dat. Want sommige recepten zijn nog steeds een zoektocht en dan is het fijn als mensen meedenken en ook mee willen testen of de teksten begrijpbaar zijn. Het helpt allemaal naar een super gaaf eindproduct.

Vorige week had ik een fotosessie voor de cover van het boek. Een goede vriend van mij deed deze shoot. Ik ken deze jongen die inmiddels ook al een man is, al 22 jaar. Ondanks dat we met zijn tweeën waren tijdens de shoot was het best spannend om de ideeën uit het hoofd op de lens te krijgen. We hebben veel gelachen, lekker gegeten en verdomd, wat zijn de foto’s mooi. Met een ongelooflijke handigheid en kennis van licht, camera, lijnenspel en compositie werd er die dag heel wat afgeklikt en op de gevoelige plaat vastgelegd. Helemaal te gek. Wil je wat van zijn werk zien? Kijk dan eens op Jordi Huisman.. De foto’s die voor het boek gemaakt zijn houd ik voorlopig nog even voor mezelf haha. Maar, ik ben heel benieuwd hoe het straks alles samen gaat komen en ik kan niet wachten meer te laten zien.

Vandaag staat er een lekker recept op het programma met een heerlijke kruidige saus uit de oven. Houd je niet van aubergine? Dan kan dit de ommekeer zijn. Wat een lekker recept is dit. Beetje snijwerk dat wel maar dan doet vooral de oven het werk. Echt een keer proberen. Kookon!

Gebaseerd op een recept uit Jamie magazine van juli 2016

Wat heb je nodig:
Voor de saus:
2 aubergines in blokjes van 5 cm
400 gram zoete cherrytomaten gehalveerd
1 rode ui grof gehakt
100 gram champignons grof gehakt
1 hand knoflookolijven
3 grote tenen knoflook gepeld en in plakjes
2 theelepels oregano
2 eetlepels rodewijnazijn
Rasp van de schil van 1 citroen
1 eetlepel olijfolie
Zout
Peper

Nog meer nodig:
100 gram rucola
Sap van 4 partjes citroen
300 gram farfalle
Paar blaadjes verse basilicum
1 flinke eetlepel magere Franse kwark

De how to:
Verwarm de oven voor op 170 graden (160 hetelucht). Doe alle ingrediënten voor de saus in een braadslede met een eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper en hussel. Dek af met aluminiumfolie en zet voor een uur in de oven. Haal na 30 minuten het folie van de schaal.

Kook de pasta al dente circa 10 minuten voordat de saus klaar is. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht! Haal de saus uit de oven. Zet de braadslede op middelhoog vuur (of doe hem over in een pan en zet die op middelhoog vuur). Roer de saus door elkaar, voeg het kookvocht toe en roer nogmaals door. Voeg nu de pasta toe, de kwark en de verse basilicum toe. Laat nog heel even koken tot de saus mooi is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de pasta op een bord met daarop een hand rucola en besprenkel elke portie met wat citroensap.
Pasta met aubergine en tomaat

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *