Pannenkoekentaart met chocolade, banaan en pecannoten

Pannenkoekentaart met chocolade, banaan en pecannoten

 

Ja kijk ik natuurlijk nu heel bescheiden gaan lopen doen over deze pannenkoekentaart met chocolade, banaan en pecannoten. Maar kom op. Heb je de foto’s gezien? Dit is een taart om lekker arrogant over te doen. En dus, tadaaa! Wat een fantastische taart is dit. En lekker, ow ja, ook lekker. En al je bezoek zal dit ook een taart vinden waarbij je hoge ogen gooit. Maar je kan hem natuurlijk ook gewoon voor jezelf maken en je bezoek lekker in het ongewisse laten. Maar goed, arrogante pannenkoekentaart dus. En we houden het gewoon tussen ons dat het helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Deal? Mooi. En nou koken maar zou ik zeggen. Kookon leuke volgers en goed weekend!

Voor de pannenkoeken:

18 dunne pannenkoeken van circa 23 cm doorsnede.

Vulling:
225 g roomkaas
225 g roomboter
325 ml slagroom
1 blikje gecondenseerde melk
Zout
1 theelepel vanille-extract

Om door de helft van de vulling te mixen:
3 eetlepels cacao
100 g pecannoten
1 middelgrote banaan

Verder nodig:
Hazelnootpasta (optioneel)
Cacao voor het bestuiven

Nog meer nodig:
Springvorm van 24 cm
Bakpapier
Keukenmachine met hakmes of diepvrieszakje/theedoek met deegroller
Staafmixer (optioneel)
Mixer
Vershoudfolie
Zeefje

De how to:
Bak 18 dunne pannenkoeken en laat deze volledig afkoelen. Laat de roomkaas en boter op kamertemperatuur komen. Bekleed de onderzijde van een springvorm met bakpapier (Leg een vel bakpapier op de bodem en klem de springvorm hier omheen. Scheur daarna het bakpapier rondom de springvorm weg). Maal de noten fijn in de keukenmachine of sla ze fijn in een diepvrieszakje/theedoek met een deegroller. Klop slagroom, roomkaas, boter, gecondenseerde melk, een snuf zout en vanille-extract in 2 minuten op middelhoge snelheid tot een stevige room.

Pureer de banaan met een staafmixer of prak deze fijn met een vork. Verdeel de vulling in tweeën en voeg aan één helft de banaan, noten en cacao toe en klop nog even door. proef en voeg eventueel wat suiker toe als het zoeter mag.

Tijd voor de opmaak. Leg een pannenkoek in de springvorm en doe er 3 eetlepels (echte eetlepels) vulling op en smeer uit. Het geeft niet als het wat over de randjes gaat van de pannenkoek. Leg hier een pannenkoek op en herhaal met 3 eetlepels van de andere vulling. Herhaal dit tot de pannenkoeken of vullingen op zijn maar eindig sowieso met een pannenkoek die aan de bovenzijde niet ingesmeerd is. Dek de pannenkoekentaart af met vershoudfolie en zet een nachtje in de koelkast.

Verwijder de volgende dag de folie en leg een bord bovenop de pannenkoekentaart. Draai de taart om en verwijder voorzichtig de springvorm (lossnijden). Besmeer de bovenzijde (optioneel) met wat hazelnootpasta en bestuif met wat cacao dat je in een zeefje hebt gedaan en snijd daarna in taartpunten.

Pannenkoekentaart

Pannenkoekentaart

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *