Pannenkoeken met gerookte zalm en Zweedse salade
Omdat het weekend is en ik straks voor de buis kruip, een makkelijk recept vandaag. Pannenkoeken gevuld met gerookte zalm, salade en Zweedse dressing. Heerlijk als lunch of maaltijd naast de “normale” pannenkoeken met spek, appel of stroop. Enjoy en kookon! De tv wacht.
Wat heb je nodig:
4 pannenkoeken
Voor de dressing:
1 theelepel dijonmosterd
1 theelepel tijm
1 theelepel mierikswortel
1 el witte wijnazijn
2 el suiker
2 el olijfolie
1/4 komkommer in halve plakjes
200 gram gerookte zalm in vieren verdeeld
2 handen slamix met rucola
De how to:
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar meng met twee flinke handen slamix en de komkommer.
Leg een pannenkoek neer, verdeel een kwart van de zalm erover en een flinke portie sla. Rol de pannenkoek op. Herhaal nog driemaal en eet smakelijk.
Ik ben niet zo bang voor die apocalypse wereld, ik ben wel blij met mijn kaarsen, wat water op voorraad, mijn Dutch Oven en petroleumstelletje als gas/water/energie weer eens wegvalt. Wat best regelmatig gebeurt. Doordat een aannemer een kabel beschadigd, een dronken iemand tegen een verdeelkast rijdt, blikseminslag of een spontane waterleidingbreuk.
Zoiets duurt meestal een paar uur, maar ik kan lekker wel koffie maken in die tussentijd. Of thuis sudderlapjes van het petroleumstel, zoals oma’s dat vroeger deden. Vorig jaar duurde het een paar dagen. Als er water in de gasleiding zit duurt het langer voor alles weer aangesloten is.
En als die “rampen” zich niet voordoen? Dan gebruik ik die spullen ook, op de natuurcamping of zomers buiten. Een heerlijk brood of een cake uit de Dutch Oven.
Laat die apocalyps maar komen, ik overleef het wel een tijdje, ik heb koffie én cake.
Groet, Greet
Pingback: De man zijn kerstrecepten | De man die koken kan
Waar is nu hetbrecept van de Zweedse salade???
Gr. Ria
Dag Ria,
Hoe klein en simpel ook dat is de salade met de komkommer en dressing. Kookon!