Panlasagne van de Man

Panlasagne van de Man

 

Je hebt van die dagen. Dat je zin hebt in iets vers maar eigenlijk geen zin hebt in teveel gedoe in de keuken. Lasagne is ook zoiets. Heerlijk comfortfood en echt zo top maar soms gewoon teveel gedoe en er ook nog lang op wachten. Gelukkig is daar…tadatadaaaaa.. (triomfantelijk deuntje)…de panlasagne. Een gerecht dat redelijk lijkt op de echte lasagne, behoorlijk gezond is en in ongeveer de helft van de moeite en tijd klaar is.

Ik zag variaties van dit recept steeds meer voorbij komen en besloot het op vakantie ook eens “uit de losse pols” te proberen. En ja! Super lekker. En dus schreef ik snel de ingrediënten op en maakte ik het thuis nog eens met wat aanpassingen. Dit recept is een kwestie van alles even voorsnijden en stap voor stap toevoegen. En verder heb je maar één pan nodig. Ik maakte het in een gewone hapjespan maar het belangrijkste is dat je een wat diepere pan hebt met een deksel of die je goed kan afdekken.

Probeer dit snelle en gemakkelijke recept eens en je zal niet teleurgesteld zijn. Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 4 personen:
150 gram lasagnebladen (gedroogde)
1 rode ui gesnipperd
2 tenen Knoflook in plakjes
1 wortel (circa 250 gram) geschild en in blokjes gesneden
150 gram champignons grof gehakt
1 courgette in blokjes
1 blik tomaat van 400 gram
300 ml kokend water
2 plakken ontbijtspek in dunne plakjes gesneden
1 runderbouillonblokje
1 laurierblad
300 gram gehakt (liefst biologisch)
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 glas witte wijn of rode wijn
Zout
Peper

1/2e bol mozzarella (liefst buffel)

Optioneel:
Wat verse basilicumblaadjes
Stokbrood


De how to:

Zet een pan die afsluitbaar is met deksel op middelhoog vuur. Bak het spek een minuutje aan in een scheutje olijfolie. Voeg daarna het gehakt toe en bak rul. Voeg de wortel, knoflook, ui en champignons toe en bak tot de ui zacht is. Voeg de wijn toe, roer door en laat op zacht vuur, onder af en toe roeren, inkoken. Nu is het tijd om het paprikapoeder en het blik tomaten (alleen de tomaten wijsneus), laurierblad en het kokend water toe te voegen. Verkruimel het bouillonblokje boven de saus.

Breng de saus aan de kook. Prik de tomaten in stukjes en laat de saus 5 minuten pruttelen. Breek de lasagnebladen in ongeveer 8 stukjes per blad. Let op! Dit hoeft echt niet netjes maar het gaat om het idee van de grootte. Roer de stukjes door de saus en zorg dat ze onder water staan. Laat zachtjes koken. Roer elke 2 a 3 minuten goed door. Wordt de saus te dik? Voeg dan een telkens een scheut kokend water toe (half glas). Proef na circa 10 minuten de stukjes lasagne of ze al gaar zijn. Bij mij waren ze na 12 minuten gaar. Haal het laurierblad uit de saus.

Voeg nu de courgette toe. Roer door. Scheur een halve bol mozzarella in stukjes en leg op en tussen de lasagne. Haal de pan van het vuur. Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten staan. Serveer met wat basilicumblaadjes en eventueel wat stokbrood.

panlasagne van de man

Share

3 thoughts on “Panlasagne van de Man

  1. Doet me denken aan mijn moeders Pan Pizza 😀 ,bij gebrek aan een oven.
    P.s.Ruk zal rul zijn 🙂
    En de Mozarela ontbreekt bij de ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *