Overheerlijke zelfgemaakte aardappelsalade

Als ik met mijn vrienden in het verleden ging bbq-en dan hoorde daar aardappelsalade bij. Maar omdat we destijds op een krap budget zaten (lees 20 hamburgers voor 2 euro en een plak komkommer was de groente) haalden we altijd enorme bak budget aardappelsalade. Want naast het vlees moest er ook bier gekocht worden en dat was meestal toch wel het belangrijkste ingrediënt voor onze bbq. Wel lekker overigens die budget salade maar een aantal jaar later pas kwam ik erachter dat het nog lekkerder kon. Door het gemak en budget iets meer achterwege te laten en het gewoon zelf te maken.

Onlangs maakte ik zigeunerschnitzel en daar past deze salade echt zo goed bij. Omdat hij lekker fris, zoetzuur, en niet te vet is. Hoewel ik met veel plezier terugdenk aan die bbq-avondjes als tiener, begin twintiger moet ik zeggen dat dit wat mij betreft de nieuwe standaard is voor de salade. Een heerlijk bijgerecht of lunch dat je bij heel veel diverse gerechten op tafel kan zetten. Enjoy en kookon!

Wat heb je nodig:
800 gram vastkokende aardappels geschild en gehalveerd
100 gram ham (dikke plak) in blokjes
4 augurken in plakjes
1 rode ui in hele dunne ringen
(Optioneel 150 gram gekookte en afgekoelde broccoli in kleine roosjes gesneden)
100 gr Griekse yoghurt
2 eetlepels yogonaise
1 eetlepel honing-mosterd
Scheutje Appelazijn
20 gram verse bieslook fijngehakt
Zout
Peper
Olijfolie

De how to:
Schil en snijd de aardappels in parten. Kook de aardappels in gezout water volgens de verpakking. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en snijd ze in plakjes of blokjes. Doe het zelfde met de optionele broccoli en snijd er kleine roosjes van. Meng de yoghurt, yogonaise, mosterd, azijn en peper en een scheut water door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat azijn, yogonaise,zout of mosterd toe zodat het meer naar jouw smaak is. De saus mag best sterk smaken want straks na het mengen zwakt dat af.

Doe de aardappels met de gesneden ui, hamblokjes, plakjes augurk en fijn gesneden bieslook in een kom. Voeg de dressing toe en een scheutje olijfolie. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Roer nogmaals door. Eet direct of bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. De salade is circa drie dagen houdbaar.
Aardappelsalade

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *