Over de recepten en de foto’s

Hoe maak ik mijn recepten:
Mijn recepten zijn, naast dat ik ze zelf bedenk, ook geïnspireerd op recepten van anderen. Ik struin een hoop informatie af over koken. Kookboeken, tv programma’s, blogs en tijdschriften, ik verslind het allemaal en het levert me een hoop inspiratie op.

De vraag, ook voor mij, is wanneer een recept uniek is. Bijna elk recept heeft een oorsprong en wordt in de loop der jaren en per kok aangepast. Sommige bereidingswijzen kan je ook onmogelijk in een andere volgorde doen. Ik bedenk zelf recepten en laat me daarnaast inspireren door alles wat ik zie, lees en proef. Soms combineer ik recepten om iets nieuws te bedenken. Soms vertaal ik recepten, reken ik de hoeveelheden om en voeg ik mijn eigen ingrediënten toe.

Ik probeer, als ik een recept maar weinig aanpas, zorgvuldig te zijn met het benoemen van mijn inspiratiebronnen of boeken waar het origineel vandaan komt. Als ik een recept in zijn geheel wil overnemen probeer ik een eigenaar te vinden en vooraf toestemming te vragen om het recept te gebruiken. Dit vermeld ik dan ook zoveel mogelijk in de blogs.

Over theelepels, eetlepels en “naar smaak toevoegen”:
Ik gebruik vaak het begrip theelepel, eetlepel en dergelijke in mijn recepten. De theelepels en eetlepels die ik gebruik zijn afkomstig van de maatscheppen van teaspoons en tablespoons. Dus wil je het recept exact namaken gebruik dan altijd een maatschep. Ook geef ik met bijvoorbeeld peper, zout of limoensap vaak “naar smaak of een kneepje” aan. Lekker makkelijk want hoeveel moet je dan doen? Dat is volledig subjectief en van je eigen smaak afhankelijk. Dus hoewel het lijkt alsof ik mij er makkelijk vanaf maak is dat iets wat ik aan jouw eigen smaakpappillen toevertrouw. Wat ik je wel kan zeggen is dat je een gerecht altijd eerst moet proeven en dan in kleine beetjes het zout en peper moet toevoegen terwijl je blijft weer proeven. Want teveel peper of zout kan je er niet meer uithalen.

De foto’s:
De foto’s van boekpresentaties en recepten die op deze site worden geplaatst, worden door mijzelf gemaakt. Ik gebruik een Canon EOS500d, Canon M6 of mijn smartphone. De foto’s zijn van de gerechten zoals ik ze maak en presenteer.

Alles op deze website, inclusief de afbeeldingen, zijn eigendom van demandiekokenkan.nl tenzij anders vermeld. Niets mag zonder toestemming worden gebruikt of gedupliceerd.

Share

6 thoughts on “Over de recepten en de foto’s

 1. Hallo,

  Inspirerend al die recepten.
  Ik wil de pp wel eens proberen, maar heb geen idee hoeveel vlees ik moet kopen om er 16 broodjes mee te kunnen vullen,samen met coleslaw.Enig idee?
  En moet de oven dan ook langer aan staan?
  Dank alvast voor je hulp.

  • Dag wil,
   Leuk van je te horen! Ik reken circa 100 gram per broodje. De bereidingstijd blijft hetzelfde dus je kan het recept volgen. Let wel op de kruidenmix dat zal iets minder moeten zijn. Wel zelfde verhoudingen. Kookon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.