Oreos Cheesecake

Oreos Cheesecake

Zo lieve vrienden, ik ben er weer. U ook? Of bent u nog op vakantie? En leest u dit wellicht van uw vakantieadres. Zo ja, gaat dan even heel snel van het internet af en stort u met passie op uw vakantie. Beetje mij bezoeken terwijl u vakantie heeft. Dat doet u maar weer onder werktijd hoor. Nu genieten van alles om u heen. Als u alweer terug bent, welkom terug. Ik hoop dat u een goede vakantie heeft gehad. Met weer waar u blij van wordt. Want niet iedereen houdt immers van warmte. Een locatie waar u gelukkig van werd en met nieuw opgedane energie om weer als held of heldin van de werkvloer straks aan de slag te kunnen. Vandaag plaats ik na lang wachten mijn oreos cheesecake maar hier is hij dan. Eerst nog even wat over onze vakantie. Geen zin in? Gewoon skippen. U moet niets.

Wij hebben genoten van een week Oostenrijk en daarna anderhalve week Italie. Oostenrijk is voor ons het land waarbij we elke keer weer verliefd worden. Het is die oude vlam die aanwakkert als je haar/hem weer ziet. De vlinders in de onderbuik, dat warme gevoel dat je overvalt en waarbij je begint te stotteren waardoor je er altijd een beetje knullig uitziet en tussen schattig en stom in zit. De bergen, ruimte, mensen het eten. Heerlijk. We hebben door de bergen gewandeld, schnitzels gegeten, Kaiserschmarrn verorbert, gespeeld en spelletjes gedaan. We hebben een mooi kasteel bezocht waarbij de kinderen een kinder-audiotour volgde en helemaal meegezogen werden in de middeleeuwen en gingen vroeg naar bed omdat het vroeg koud werd. Ik heb in de eerst week lekker gelezen ook. Rutger Bregman: Gratis geld voor iedereen: en nog vijf grote ideeën die de wereld kunnen veranderen. (Aanrader en verruimt echt je blik op de wereld), RinkeldeKink van Martine Bijl (Confronterend boek met humor. Zeker na haar overlijden maar ondanks dat voelt het boek niet af. Dat is jammer want had graag meer gelezen.) en Huidpijn van Saskia Noort (Heerlijke thriller waar je direct in meegezogen wordt).

Daarna gingen we naar Italie. Waar Oostenrijk de oude vlam is, voelt Italie als een goede vriend die je na tijden weer ziet. Vertrouwd, je weet ongeveer wat je kan verwachten en je bent op je gemak. Je hoeft je niet te bewijzen want het zit gewoon goed. Door de warmte werd het vooral veel zwemmen, relaxen, laat eten en niets moeten. Een contrast wel met Oostenrijk waarbij we veel aan het ontdekken waren en heel veel aan het doen. We er weer heerlijk gegeten en gedronken. Pizza, spaghetti vongole, tiramisu, tartufo, mozzarella, burrata, hammen, zeebrasem gebakken op de bbq, tomaten, heerlijke courgette, goed vers fruit en lekker bier en espresso natuurlijk. We bleven laat op vanwege de lome warmte die bleef hangen en hebben veel gesproken met elkaar, spelletjes gedaan en wederom nog wat gelezen her en der. Op de laatste avond werden we overvallen bij het Gardameer door slecht weer. Garda staat bekend om zijn onstuimige weer en op de laatste avond werd er 0.01 mm regen voorspeld. Nou dat werd geloof ik wel een millimeter of 50 in een uur tijd. We hadden net gegeten in het restaurant en zagen al flitsen in de verte. Lopend naar de auto barste er een enorm onweer los boven ons hoofd en werden we gedwongen door de flitsen en donder en hoosregen richting de auto te rennen. Ik liet de bende en de heldin achter on een afdak en sprintte de laatste 400m zelf naar de auto. Lichaamsbeweging die ik overigens goed kon gebruiken na anderhalve week zitvlees te kweken. Ik was tot op de onderbroek doorweekt na die 400m en door de adrenaline zette ik denk ik een pr neer. We haalde de kinderen op reden door de hoosregen naar de tent en zagen gelukkig dat alles in de tent droog was. De kinderen bleven in de auto toen er op dat moment ook nog pingpongballen aan hagelstenen los kwamen en menig tentzeil en caravanluifel doorboorde. We reden moeilijk navigerend snel naar een toiletgebouw en schuilde daar de laatste minuten. De auto raakte wel wat beschadigd maar wij waren veilig en dat was ook het enige wat telde. De rest is maar spullen. En wonder boven wonder bleef de tent helemaal droog en heel. Dat geeft de (ham)burger moed.

En toen, ineens, was het noodweer over. Zoals dat gaat in Garda. Paar uur slapen, de tent droog inpakken en de 1200 km weer naar huis. En daar zit ik dan nu weer. Te genieten van mijn meegenomen Italiaanse koffie uit mijn percalator (verjaardagscadeau).De vakantie was uitdagend, heerlijk, warm, gezellig, loom, verrassend, intensief, ontspanned, en genieten van heldin, bende en lekker eten en drinken. Nu zijn mijn laatste 3 dagen vrij aangebroken en mijn laatste dag als 37 jarige. Want als ik dit plaats ben ik jarig mensen. Dan ben ik de grote 38 die voelt als nog steeds 21. Nu het lijf daar nog bij maar daar wordt aan gewerkt. Niet met deze oreos cheesecake maar daarnaast dan. Want de vakantiekilos hebben hun werk goed gedaan. Maar goed nu even niet want wie jarig is trakteert en dus plaats ik dit heerlijke recept vandaag. Geniet van deze heerlijke oreos cheesecake uw vakantie of de herinneringen daaraan. En kookon leuke mensen.

Voor de taart:
150 gram 70% cacao chocolade
250 gram ongezouten boter
2 eetlepels olijfolie
250 gram fijne kristalsuiker
6 grote eieren
150 zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels cacaopoeder
Snuf zeezout

Voor de cheesecakelaag:
500 g monchou
80 g poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
100 ml melk
3 gelatineblaadjes
2 rollen oreo’s

Verder nodig:
Springvorm van 24 cm
Bakpapier

De how to:
Verwarm de oven op op 180 graden (170 bij een hetelucht). Vet de springvorm in met een klontje boter en bekleed daarna de onderzijde met een laag bakpapier. Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng deze aan de kook. Zet het vuur zacht en laat zachtjes pruttelen. Zorg dat er een passende hittenbestendige kom op past.

Breek de chocolade voor de taart in stukjes. Doe de chocolade met de boter (in blokjes), de olie en de suiker in de kom. Laat het geheel smelten onder af en toe roeren tot je een glanzend mengsel hebt. Haal van het vuur en laat je mengsel circa 10 minuten afkoelen. Als in deze kom de rest van de ingrediënten passen is het prima, giet anders de warme chocolade over in een nieuwe kom. Pak een mixer en klop de eieren per twee door de chocolade tot ze alle zes geheel zijn opgenomen.

Voeg daarna, met een zeef, de bloem, cacao en een snuf zeezout bij de chocolade en klop even door tot er een egaal mengsel ontstaat. Giet het beslag in de taartvorm en zet circa 30 minuten in de oven. De taart is klaar als je een prikker in het midden steekt en deze er nog een klein beetje vochtig uitkomt. De bovenkant van de taart barst en zal wat scheuren. Dit is overigens normaal. Geen zorgen.
Laat de taart 10 minuten afkoelen, haal hem daarna voorzichtig uit de vorm en laat de taart verder afkoelen op een rooster.

Snijd met een broodmes circa 1 cm van de bovenzijde van de taart zodat je een mooie egale taart krijgt (deze kan je al lekker opeten of beleg deze bijvoorbeeld met aardbeien en slagroom voor een lekker extratje). Stop de taart weer terug in de springvorm.

Mix met een mixer de roomkaas, poedersuiker en vanille door elkaar tot één geheel. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Verwarm de melk 1 minuut in de magnetron op 650 watt tot deze handwarm is. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de melk en roer door. Mix dit door de roomkaas tot één geheel.

Leg de koekjes van circa 1,5 rol oreos over de bodem van de chocoladetaart. Giet de cheesecake over de taart en verdeel en strijk glijd. Verkruimel circa 4 oreo koekjes en verdeel deze over de bovenzijde van de taart. Zet de taart zeker 4 uur maar liever een nacht in de koelkast.

oreos cheesecake

oreos cheesecake

Share

2 thoughts on “Oreos Cheesecake

  1. Hai Walter,

    van harte gefeliciteerd met je 38ste verjaardag. Heel veel geluk, mooie momenten, goede gesprekken en lekker eten in je nieuwe levensjaar. Ik weet nog heel goed hoe het 38 jaar geleden was. Wat waren we blij met dit kleine neefje dat dezelfde naam had als mijn vader!
    Ook de felicitaties voor je heldin en de bende van 3.
    Hartelijke groeten en veel liefs, ook van Andreas,

    Yvette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *