Nutella pizza met gesuikerde bacon en banaan

Er zijn van die smaakcombinaties die gewoon werken. Geitenkaas met honing, appel met varkensvlees, basilicum en tomaat, bacon en chocolade. Uh wat? Wat zeg je nou? Bacon en chocolade? Ben je helemaal gek geworden? Nou geworden niet maar de combinatie van zoute bacon en zoete chocolade is er één die schandalig lekker is. En als je denk dat ik echt nu met mijn hoofd te hard tegen het fornuis ben geknald dan moet je maar eens op chocolade en bacon googelen.En dont hate it before you try it. Want ow man wat is dit een lekker toetje/tussendoortje/snack/lekkernij. Schandalig gewoon. Een lekkere pizzabodem, besmeert met Nutella (of een andere hazelnootpasta die jij de voorkeur geeft), banaan, kokos en gesuikerde bacon voor een ultieme zout en zoet sensatie.

Maak dit enorme lekkere gerecht en oordeel zelf. Bacon en chocolade mjamm.

Wat heb je nodig:
Voor 2 pizza’s

Voor het deeg:
500 gram bloem en wat extra voor het bestuiven.
200 ml lauw water
1 zakje gist
4 theelepels olijfolie en wat extra
1 theelepel zout

Voor de gesuikerde bacon:
6 a 8 plakken ontbijtspek (bacon)
3 eetlepels basterdsuiker
Sap van een halve sinaasappel

4 eetlepels nutella
1 grote rijpe banaan in plakjes
2 eetlepels kokossnippers

De how to:
Doe het lauwwarme water in een maatbeker met een zakje gist en laat tien minuten staan zodat de giste geactiveerd kan worden. Pak een mengkom en doe het bloem erin. Maak een kuil in het midden en doe daar gistwater zout en olie in. Roer met een vork steeds wat bloem bij het water tot het het mengsel te stug wordt voor de vork. Ga dan voor het betere handwerk. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed in 10 minuten een egaal deeg.

Doe het deeg in een met bloem bestoven kom en leg er een vochtige theedoek overheen. Laat het deeg 30 a 45 minuten rijzen/rusten.

Verwarm de oven voor op 250 graden voor een elektrische en hetelucht oven. Verwarm een bakplaat mee. Haal het deeg na 30 a 45 minuten uit de kom en sla/pers de lucht eruit. Verdeel het deeg in 2 ballen. Rol elke bal met een met bloem bestoven deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een pizza van 5 mm dik. Leg een vel bakpapier op een snijplank en leg het deeg daarop (hiermee krijg je de pizza makkelijker in de oven straks).

Besmeer de buitenste rand van de pizza met wat olijfolie en prik wat gaatjes in de rest van de bodem met een vork (maar niet in de rand). Hiermee voorkom je dat de pizza in het midden ook teveel gaat rijzen. Schuif de pizza van de snijplank in de hete oven en bak circa 10 minuten tot de rand een beetje bruin is geworden maar het binnenste nog niet heel hard.

Maak ondertussen de gesuikerde bacon. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur tot deze goed heet is. Leg de plakjes bacon in de pan en strooi ook de suiker in de pan. Voeg het sap toe van de halve sinaasappel en wentel de bacon door de suiker. Bak beide kanten van de bacon tot de bacon mooi goudbruin en gekarameliseerd is. Denk er niet aan te proeven of met je vingers uit de pan te halen (brandwonden). Leg ze daarna op een bordje om af te koelen.

Snijd de banaan in plakjes.

Haal de pizza als deze goudbruin is aan de randen uit de oven en besmeer met nutella. Leg er de helft van de plakjes banaan op, de helft van de gesuikerde bacon en een eetlepel kokos. Geniet van deze eerste pizza en schuif daarna de andere in de oven.
Pizza met nutella en gesuikerde bacon 4

Pizza met nutella en gesuikerde bacon 1

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *