Noten rozijnenbrood met chocolade en cranberry’s

Noten rozijnenbrood met chocolade en cranberry’s

Nog vlak voor de kerst geef ik jullie dit familierecept. Het is letterlijk een kwestie van de ingrediënten bij elkaar doen, mixen en in een cakevorm in de oven schuiven. Niet moeilijk, wel lekker. De soort vruchtjes kan je zelf variëren. Voor een beetje kerstsfeer deed ik er lekker wat cranberry’s in en wat stukjes chocolade. Maar varieer gerust met de gedroogde vruchtjes en soorten noten. Serveer met boter of jam. Mijn heldin vindt het ook erg lekker met chocoladepasta. Easy peasy en waarom zou je het eigenlijk niet maken?

Wat heb je nodig?
500 gram bloem
1 zakje bakpoeder
1 ei (liefst biologisch)
200 gram suiker
150 gram rozijnen
50 gram gedroogde cranberry
50 gram pure chocolade in stukjes
110 gram hele walnoten
snufje zout
300 milliliter melk

Nog meer nodig:
Klein klontje boter
Cakevorm
Mixer

De how to:
Vet een cakevorm in met wat boter.

Verwarm de oven voor op 150 graden (140 graden bij hetelucht). Meng alle ingrediënten in een mengkom door elkaar met de mixer tot het beslag één geheel vormt. Je zal een zeer dik beslag krijgen dat lekker plakt (denk aan kauwgum). Dan is het eigenlijk al goed en hoef je niets te doen. Doe het beslag in een ingevette cakevorm, strijk glad, en zet het circa 5 kwartier in een voorverwarmde oven tot het brood goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt. Laat tien minuten afkoelen en haal je brood uit de vorm. Laat verder afkoelen. Tot twee dagen na het maken goed als je hem in vershoudfolie bewaart. Of vries een deel in.

B5cadEFIEAAWMbI

Share

2 thoughts on “Noten rozijnenbrood met chocolade en cranberry’s

  1. Hoi man die koken kan.haha,
    Nou je primeur bij Man bijt hond viel bij ons in goede aarde.
    Super gedaan.Ga je zeker volgen.
    Heel veel succes met je verdere “carriere”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *