Noedels met groenten, garnalen zoete chilisaus en hüttenkäse

Noedels met groenten, garnalen zoete chilisaus en hüttenkäse

Het is grappig wat het schrijven van blogs en artikelen soms teweeg brengt bij mij. Want op het moment dat ik iets schrijf ga ik altijd na hoe ik in iets sta. Uiteraard is hoe ik ergens in sta afhankelijk van de tijdsgeest, situatie ter plaatse en de eigen gemoedstoestand.

Als ik blogs teruglees kan ik mij vaak de gemoedstoestand nog wel voorstellen. Drukke periode, bende van drie in een sprongetje of een eerste zwemles, optreden, schooldag, sportles of verjaardag. Slechte of emotionele momenten na een dip, overlijden, aanslag in de wereld. De euforie na een ontmoeting van een (kook)held, leuke boekpresentatie, heerlijk recept of een (aanstaande) vakantie. Mijn blog staat er vol mee. Het is mijn eigen dagboek en soms leuk om terug te lezen en soms wat zwaarder.

Ik blog nu bijna drie jaar en er is in die tijd heel veel gebeurt. Sommige dingen had ik best willen missen. Het vormde mij wel maar het maakte mij ook minder onbevangen. Andere dingen zou ik graag nog een keer doen, en nog een keer, en ach gewoon nog een keer. Terugkijken is goed. Het afstoffen van herinneringen houdt ze levend. Ik kan het iedereen aanraden af en toe eens op te schrijven wat je bezig houdt. Het is een mooie capsule van je eigen gedachten en je kijk op het leven. Het zegt niet wie je bent maar wel voor dat moment. En het kon net zijn dat ik zonder benen uit bed donderde en een rotdag had of euforisch over wat er te wachten stond. Blader gerust eens terug naar mijn oude blogs maar bedenk je dan, dit ben ik nu. Maar goed genoeg teruggekeken vandaag en loze wijsheden gedeeld. Ik zet mijn semi filosofische kant even in de hoek. Tijd om vooruit te kijken.

Een fijne mijlpaal deze week was het afronden van het manuscript. Ja, het is klaar mensen. Echt! Uw geduld wordt beloond. Ik ga de laatste fase in en dat is dat het boek naar de vormgever is en daarna nog éénmaal de puntjes op de i worden gezet. Hopelijk kan ik u binnenkort wat meer laten zien. Voor nu sluit ik af met een heerlijk recept. Noedels met groenten, garnalen en hüttenkäse en zoete chilisaus. Ja hüttenkäse, erg verrassend en een lekker licht en heerlijk recept. Kookon!

Wat heb je nodig:
200 gram hüttenkäse
1/2 eetlepel sesamolie
1/2 limoen (het sap) en wat partjes voor er bij
70 gram zoete chilisaus en wat extra voor er bij
2 tenen knoflook
400 gram Chinese kool
400 gram paksoi
1 rode ui
Olijfolie
225 gram rauwe garnalen (vers of ontdooid uit diepvries)
248 gram woknoedels (pakje)

De how to
Meng de hüttenkäse, sesamolie, limoensap en zoete chilisaus door elkaar in een bakje. Knijp de twee tenen knoflook uit boven de saus en roer nog een keer door. Zet opzij.

Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de paksoi in plakjes (inclusief blad) en de witte kool in reepjes. Was en laat goed uitlekken. Pel en snijd de ui in ringetjes.

Zet een wok op hoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg de ui en de garnalen toe en bak enkele minuten onder af en toe roeren tot de garnalen gaar zijn. Voeg de groenten toe en laat ze ook in enkele minuten wat slinken. Kook ondertussen de noedels gaar, giet af en spoel ze af onder de koude kraan. Voeg ze toe aan de groenten en roer om. Voeg tenslotte de saus toe en roer nog 1 minuut door. Haal van het vuur en serveer met wat partjes limoen en nog wat zoete chilisaus.
 Noedels met garnalen en huttenkase

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.