No bake oreo en kokos cheesecake

Mensen mensen wat een heerlijk weekend. Het was het weekend dat ik het 34e levensjaar zag verschijnen en het 33e als verleden tijd te beschouwen was. En ook mijn heldin blies een kaarsje uit onlangs. En om deze twee heugelijke feiten in te luiden was er een goed excuus voor een feestje. En dus ging er ruimschoots van tevoren een uitnodiging naar onze beste vrienden om, zoals we dat vroeger ook deden, weer eens een avondje door te halen. Omdat ik al zoveel heb waar ik blij mee ben besloot ik het mezelf makkelijk te maken en dit jaar geen cadeautjes te vragen maar gerechten. Wij zorgde voor een brandende bbq, drank, één gerechtje (recept volgt) en aan de vrienden het verzoek wat te eten of te drinken mee te nemen. Dan sta je op je eigen feest ook niet hele tijd in de keuken. En zo geschiedde. En wat een heerlijk feest.

Het weer werkte mee, veel van onze vrienden hadden een oppas geregeld en bijna niemand hoefde terug te rijden maar bleef gewoon bij ons slapen. Vuurkorf aan, 7 liter homemade sangria was meegenomen, heerlijke panzanella, zelfgemaakte tonijndipsaus, mangosalade, hamburgers, worsten en na nog flink wat bier moesten er ook bitterballen worden gegeten. En dus bliezen we om 3:30 moe, voldaan en redelijk aangeschoten de laatste kaarsjes uit en viel ik tevreden in slaap. Een goed begin is het halve werk en voor mij is mijn 34e levensjaar tot nu toe erg geslaagd te noemen haha.

Omdat bij een feestje wel een taart hoort trakteer ik vandaag op mijn versie van een no-bake oreo en kokos cheesecake. Geïnspireerd op een recept van: www.liefdevoorlekkers.nl  is dit een simpel maar overheerlijke taart waar geen oven voor nodig is. Hoewel ik het een cheesecake noem mag je het van mij ook best een monchoutaart noemen. Er zit immers een hoop monchou in. Maar ja in een cheesecake zit vaak ook een hoop monchou of mascarpone.

Wat je in deze taart zelf mag variëren is de hoeveelheid poedersuiker en limoensap. Dat vind ik echt een smaakkwestie. Dus mijn hoeveelheid is een richtlijn. Ow en een goede toevoeging van mijn heldin is een flinke hand smarties. Niet M&M’s maar smarties voor een extra chocoladebite. Serveer de taart gewoon zoals beschreven of strooi er voor het serveren nog een hand grof gehakte pecannoten over of serveer een klein beetje Warme karamelsausbij. Een te gekke taart die je zeker vaker gaat maken.

Wat heb je nodig:
Voor de bodem:
180 gram digestive koeken
2 eetlepels suiker
90 gram gesmolten boter

Voor de vulling:

400 g roomkaas (monchou)
250 ml volle kokosmelk (geen light)
4 el geraspte kokos
60 gram poedersuiker
1 rol oreokoekjes a 154 gram
Limoensap van een halve limoen of meer naar smaak
Flinke hand smarties (optioneel)

Taartblik van 18 cm

Eventueel:
-Warme karamelsaus
-Grof gehakte pecannoten of cashew

De how to:
Vermaal de digestive koeken in een keukenmachine tot de grootte van broodkruim. Smelt de boter in een steelpan en voeg deze met de 2 eetlepels suiker toe aan de koek en meng het even goed door. Stort de deegbodem in een met bakpapier beklede taartvorm van 18 cm. Strijk glad met de achterkant van een lepel en zet in de koelkast voor circa één uur.

Maak na het uur in de koelkast de vulling. Meng de roomkaas, kokosmelk en poedersuiker met een mixer tot een romig geheel. Voeg het limoensap toe. Proef en voeg eventueel nog wat limoensap en poedersuiker toe. Voeg de geraspte kokos toe en de helft van de rol oreo’s. Mix nog eens met een mixer door elkaar tot de oreo’s zijn vermalen. Meng nu even met een lepel de smarties erdoor. Stort de vulling in het taartblik, strijk glad en bedek de bovenkant van de taart met de overige oreokoekjes. Ik sneed de oreo´s door de helft maar doe wat jij lekker en mooi vindt.

Zet de taart voor circa 3 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer eventueel met nog wat fijngemalen cashewnoten of pecannoten of warme karamelsaus. Eet smakelijk!

No bake Oreo cheesecake1

No bake Oreo cheesecake2

No bake Oreo Cheesecake a

Share

3 thoughts on “No bake oreo en kokos cheesecake

  1. Ziet er weer heerlijk uit. Denk dat ik hem inderdaad een keer ga maken. Wat ziet Renske er geweldig uit, lekker bruin koppie en wil zo wel in de taart happen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *