Minestronesoep met garnalen

Minestronesoep met garnalen

Soms heb je weinig tijd maar wil je toch een goed vullende en gezonde maaltijd op tafel zetten. Deze soep is heel simpel en snel op tafel te zetten. En je kan er al je kliekjes groenten en pasta of rijst gemakkelijk in kwijt.

Ik maakte deze hartige soep met garnalen die ik nog in de vriezer had maar je kan er ook gehaktballetjes, gebakken tofu of stukjes kip in doen. De groenten die ik in dit recept gebruikte had ik nog liggen en geven een te gekke combi. Maar heb je dus zelf nog restjes? Gooi ze er lekker door. Een heerlijke vullende soep is het resultaat die je veel vaker zal maken.

Wat heb je nodig:
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook geperst
2 stengels bleekselderij (schoongemaakt)
3 kleine wortels
1 theelepel rozemarijn
1 ui
2 groentebouillonblokjes
1/2 broccoli (middelgroot)
1/2 bloemkool (middelgroot)
150 gram garnalen
100 gram basmatirijst of andere geurende rijst
75 gram pasta
100 gram diepvriesdoperwten
2 grote handen bladspinazie
Zout
Peper
Olijfolie

De how to:
Snijd de ui, bleekselderij en wortel grof. Doe dit in een keukenmachine of met de hand. Zet een pan op middelhoog vuur. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan. Voeg er de rozemarijn, paprika, knoflook, bleekselderij, wortel en ui bij. Bak dit op middelhoog vuur voor circa een minuut of vijf en roer af en toe om. Brokkel de blokjes bouillon erbij en roer door. Voeg nu 1,5 liter kokend water toe.

Snijd de bloemkool en broccoli in plakjes (gebruik het liefst een keukenmachine met een snijplaat die je op grove stand zet). Doe deze groenten met de rijst, macaroni en garnalen in de pan. Leg het deksel op de pan en laat circa 8 minuten zachtjes koken.

Voeg daarna de spinazie en doperwten toe en roer om. Proef en breng op smaak met zout en peper.
De man zijn minestronesoep met garnalen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *