Mijn versie van Shakshuka

Mijn versie van Shakshuka

Als man die koken kan wissel ik graag met medebloggers van gedachten. Dus toen Suzanne van Puursuzanne mij onlangs vroeg of ik een gastblog wilde schrijven hoefde ik daar geen seconde bij stil te staan. Natuurlijk wilde ik dat. En het toeval wilde net dat ik deze heerlijke gezonde versie van Shakshuka had gemaakt. En dus deelde ik deze shakshuka graag met haar.

Wat is Shakshuka? Shakshuka is niet iets wat je zegt als je weer eens op een duplo blok gaat staan maar het is een Noord-Afrikaans recept met gepocheerde eieren in tomatensaus. En man, wat is het lekker. Als ontbijt (ja echt top), lunch of als diner. Lekker dippen met een stuk brood, of eten met couscous of rijst.

Er zwerven zoveel recepten van dit gerecht rond op internet dat ik besloot er zelf een draai aan te geven. Met de heerlijke kruidenmix en de pittige ingemaakte jalapeno (die kan je ook weglaten natuurlijk) is dit echt een smaaksensatie. Een gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet en op tafel zal blijven zetten. Gezond en heel puur. Go get it zou ik zeggen! Kookon!


Wat heb je nodig:

Voor 2 a 3 personen:
1 gegrilde rode paprika in reepjes
1 rode ui in plakjes
2 tenen knoflook in plakjes
2 blikken tomaat a 400 gram
1 theelepel garam masala
1 theelepel komijnzaad
6 grote eieren (liefst biologisch)
Ingemaakte jalapeno peper
Verse koriander
Zout
Peper
Olijfolie

De how to:
Zet een koekenpan op matig vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Bak hierin de rode ui, tenen knoflook, paprika, garam masala en komijnzaad rustig tot de ui zacht zijn. Voeg de tomaten toe met een half blikje water. Hak de tomaten fijn met een spatel en breng aan de kook.

Roer een keer goed door en breek nu de eieren boven de tomatensaus. Laat nu de eieren en saus op middelhoog vuur pruttelen tot de eieren (bijna) gestold zijn en de saus lekker dik is. Bestrooi met jalapeno, wat zout en peper en verse koriander.

Shakshuka recept

Share

3 thoughts on “Mijn versie van Shakshuka

  1. Iets aangepast… 1 blik ipv 2 tomatenblokjes, merquezworstjes, paar bolletjes mozzarella, de helft massala en komijnzaad. Super lekker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *