Mijn interview met Pauline van “Uit Pauline’s keuken” (voor Hebban)

Mijn interview met Pauline van “Uit Pauline’s keuken” (voor Hebban)

Pauline Weuring startte in 2010 de blog Uit Pauline’s Keuken. Nadat ze de hotelschool en een opleiding marketing had gevolgd bleef het kookvirus zo levendig aanwezig dat ze besloot een kookblog te starten. Na 2 jaar besloot ze haar blog wat professioneler aan te pakken. En dat was te merken in haar bezoekersaantallen. Er was genoeg interesse voor adverteerders op haar site dat ze besloot haar baan als freelance redacteur op te zeggen om haar droom, fulltime te gaan bloggen, waar te maken.

In 2013 werd ze gevraagd om een koekboek te maken op basis van de voedselzandloper theorie. Het voedselzandloper kookboek is alweer aan de 13e druk toe en dus een enorm succes te noemen. Ondertussen schrijft, kookt, bezoekt, filmt en test Pauline druk verder op haar blog en app die maandelijks bijna 2,5 miljoen pageviews heeft. En nu komt haar tweede kookboek uit met bijna 100 recepten. Het boek heet simpelweg Uit Pauline’s Keuken dat vanuit haar levensmotto live, love, eat is geschreven. Ik kreeg de kans deze populaire blogger en schrijfster te interviewen voor Hebban.

Er zijn vele kookblogs op het net en koken en voeding zijn hot. Jij bereikt maandelijks maar liefst 2.5 miljoen pageviews. Hoe verklaar jij de populariteit van Uit Pauline’s Keuken?
Ik kan het zelf ook nauwelijks geloven.In korte tijd is Uit Pauline’s Keuken uitgegroeid tot een van de grootste foodblogs van Nederland. Het geheim is het plezier dat ik erin heb. En ik denk dat dat van het scherm afspat. Ik inspireer mensen in de keuken en deel al mijn keukengeheimen. Ik laat je zien dat koken helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. En dat vinden mensen leuk. Niet al te ingewikkeld, maar wel lekker. En als je iedere dag met iets nieuws en leuks komt, blijven mensen terugkomen.

Op je blog geef je een behoorlijk persoonlijke inkijk in je leven. Daarnaast ben je ook behoorlijk druk op sociale media dat 24 uur per dag doorgaat. Hoe bewaak je die scheidslijn tussen privé en publiek bezit?
Dat is mijn grootste uitdaging voor 2015. Mijn bedrijf is heel snel gegroeid en het is best veel in mijn eentje. Sinds kort helpt mijn zus Annika mij en dit geeft meer ruimte. Ik probeer de weekenden vrij te houden. Dat lukt natuurlijk niet altijd en ik doe ook altijd wel iets, maar het gaat al beter dan in 2014. Een goede balans vind ik namelijk wel heel belangrijk. De beste ideeën komen als je rust in je hoofd hebt. Dus daar streef ik naar.

Als kookblogger merk ik wel eens dat het lastig kan zijn om steeds nieuwe recepten te bedenken. Maar jij lijkt een onuitputtelijke bron van inspiratie. Je boek bevat zelfs een hoop nieuwe recepten die niet op je blog staan. Hoe blijf jij jezelf zo vernieuwen?
Ik denk in eten. En dat is niet gelogen. Ik heb een to cook lijstje in mijn telefoon die iedere dag langer wordt en mijn ideeën raken nooit op. Ik haal overal inspiratie vandaan. Van de menukaart van een restaurant, uit reizen, uit kookboeken, van Pinterest en van culinaire televisieprogramma’s zoals Masterchef. En ik noteer alles. Want als ik het dan even niet meer weet, kijk ik gewoon in mijn lijstje. En zo komt het dat wij bijna 365 dagen per jaar iets anders eten.

Je hebt het populaire Voedselzandloper Kookboek geschreven. Je nieuwe boek bevat ook deels voedselzandloper recepten. Maar wat is jouw filosofie met betrekking tot eten en welke principes hanteer je zelf voor het schrijven van een nieuw recept?
Ik hou gewoon van eten en ik doe niet aan sport. Om toch enigszins in balans te blijven eet ik vrij bewust. Doordeweeks doe ik het wat rustiger aan met de suikers en de koolhydraten. En dan komt de Voedselzandloper om de hoek kijken. Ik eet dan meer salades en groente. In het weekend zondig ik. Ik vind dat je dat verplicht moet doen. Het maakt mijn leven in ieder geval leuker. Alles draait om een goede balans. En op deze manier kan ik alles blijven eten.

Je boek draagt de ondertitel Live, love, eat. Hoe zien we dat als lezer terug in dit boek?
Live, love, eat is mijn levensmotto. Ik leef met de dag, heb lief en geniet vooral van mijn eten. In mijn boek heb ik persoonlijke stukjes geschreven over deze elementen. Mijn liefde voor lekker eten en andere dingen komen er in terug. Ik deel mijn favoriete hotspots en geef je een kijkje in mijn leven. Op deze manier is het boek meer geworden dan alleen een kookboek. Een keukentafelboek waar je lekker doorheen bladert onder het genot van een kop koffie. Ook een van mijn favorieten.

Als blogger produceer je heel veel zelf. Wat waren nieuwe factoren waar je rekening mee moet houden als je een kookboek uitbrengt?
Het is wel hard werken. Want die 100 nieuwe recepten komen bovenop de recepten die dagelijks op het blog verschijnen. Gelukkig kook ik altijd ver vooruit en heb ik voor mijn blog nog wel 50 recepten klaar staan die ik uit moet werken. Voor mijn boek kwamen de ideeën vanzelf, maar dit proces loopt ook al wat langer. Ik ben in de zomer op het idee gekomen en toen al gaan schetsen. Ik moet wel eerlijk toegeven dat na het maken van een kookboek in combinatie met een drukke decembermaand op mijn blog mijn inspiratie ook even op was. En dan neem ik twee weekjes rust en dan komen de ideeën vanzelf weer.

Guilty pleasures zijn dingen die je niet schuwt. Voor welk gerecht uit je nieuwe kookboek kunnen we jou midden in de nacht wakker maken?
Mijn meest ultieme guilty pleasure is ijs. Ik eet zo een halve liter achterelkaar op. Maar in mijn boek staat een recept dat ik ook echt niet kan weerstaan en dat is de banoffee pavlova. Knapperig schuim, met slagroom, zoete caramel, banaan en chocola. Echt zo lekker!

Welke ambities liggen er nog voor jou na een succesvolle website, je app en twee kookboeken?
Ik wil verder aan de slag met mijn YouTube kanaal. Dit wil ik gaan professionaliseren en verder uitbreiden. Daarnaast vind ik het belangrijk om de kwaliteit te behouden op mijn blog. Ieder blog dat ik publiceer moet ik zelf achter staan. Het totale plaatje moet blijven kloppen.

Tot slot. Op je weblog houd je een foodbucketlist bij. Daarop staan onder andere een Italiaans diner geven, koken voor jouw hele buurt en alle smaken ijs van een ijssalon proeven. Welk item op je bucketlist verheug je jezelf het meeste op?
Dan kom ik toch weer op het ijs uit. Alle smaken van een ijssalon proeven. Ik zou best een middagje mee willen draaien. Mooi moment voor de zomer van 2015 dacht ik zo.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.