Mexicaanse paprikasoep met avocado

Het is weer tijd voor een heerlijke soep. Deze Mexicaanse paprikasoep met avocado, die ook heel gemakkelijk vega is te maken, lees: wissel van bouillonblokje, is echt enorm lekker. Het is maar goed dat paprika en ik onze relatie hebben herstelt. Die is lange tijd verschrikkelijk geweest. Nadat ik een keer paprika’s vulde met gehakt en tomaat en in de oven te kort liet garen. Het was in de tijd dat ik net op samen woonde met mijn heldin en maar weinig wist van koken. Ik heb het geweten. Dit experiment.

De paprika kwam nog menig keer terug nadat ik hem genuttigd had. In sommige streken noemen ze dat achteruit eten. Laten we het erop houden dat de heldin en ik een wilde nacht hadden maar niet één die je graag wil herinneren. Geen passie, wel heel veel emmers. En rennen naar de wc.

Het heeft me heel wat tijd gekost om paprika weer te vertrouwen, al weet ik natuurlijk best dat het gehakt de ware boosdoener was. Maar die smaak bleef me niet zo sterk bij. Inmiddels zijn we weer beste vrienden en dat geeft samen mooie resultaten. Zoals deze heerlijke vullende en gezonde soep met zoete aardappel, avocado, ui en bonen. Echt te gek! Dus geniet van mijn herstelde relatie met de oh zo veelzijdige paprika. En als je denkt, wow die kip op de foto ziet er ook goed uit, dan kan ik je gerust stellen, dat recept komt ook binnenkort online. Kookon!

Wat heb je nodig:
1 blik kidneybonen a 400 gram
500 ml passata
2 gele paprika’s grof gehakt
2 rode paprika’s of 2 rode gegrilde paprika’s grof gehakt
1 rode ui in dunne ringen gesneden
2 tenen knoflook in plakjes
2 stengels bleekselderij geschild en in dunne plakjes
250 gram zoete aardappel geschild en in kleine blokjes
1 theelepel gedroogde salie
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel komijnzaad
1 rijpe avocado in blokjes
Sap van een halve limoen en eventueel wat extra
2 kippenbouillonblokjes of groentebouillonblokjes
Zout
Peper
Olijfolie

Optioneel magere kwark

Nog meer nodig:
Staafmixer

De how to:
Zet een grote pan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Doe de bleekselderij, ui, zoete aardappels, paprika en knoflook in de pan. Laat de groenten op zacht vuur bakken en roer af en toe om. Bak tot de ui zacht is. Dit duurt circa 10 minuten. Voeg daarna de salie, koriander en komijn toe, 2 kippenbouillonblokjes, de passata en 1 liter water en breng aan de kook.

Roer om en zet, als de soep kookt, het vuur zacht. Laat circa 15 minuten koken met een deksel schuin op de pan.

Voeg daarna de avocado en het limoensap toe. Pureer de soep gedeeltelijk met een staafmixer of aardappelstamper (ik hou er van als er nog wat grove stukken in zitten). Kies een grof, of fijnheid die je zelf lekker vindt. Voeg nu de uitgelekte kidneybonen toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

Voeg eventueel nog wat kwark toe als je de soep serveert.
Paprikasoep en nacho kipstukjes3

Paprikasoep en nacho kipstukjes1

Share

One thought on “Mexicaanse paprikasoep met avocado

  1. Pingback: Kipnuggets met doritos - De man die koken kan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *