De man die koken kan bestaat 3 jaar!

De man die koken kan bestaat 3 jaar.

de man die koken kan bestaat 3 jaar

Wat gaat de tijd snel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn eigen blogverjaardag een beetje vergeten was. Want ach, wat zegt leeftijd nou en wat mij betreft blijf ik eeuwig 21. Maar toch vind ik het wel goed even stil te staan bij wederom een verjaring.

Dus lang zal ik leven zeggen we dan maar. Drie jaar bezig met bloggen. Al was ik daarvoor onder andere naam al even bezig. Maar ‘De man die koken kan’ plaatste zijn eerste recept op 22 februari 2014.

In drie jaar zijn er flink wat recepten bijgekomen en afgegaan. Afgelopen maanden heb ik oude recepten geschrapt van mijn blog. Omdat ze niet echt werden gelezen, nog uit mijn begintijd stammen waarin ik vooral recepten van andere plaatste of de foto’s een verschrikking waren. Als ik af en toe oude foto’s zie kan ik het nog nauwelijks aanzien. Ik heb wel eens aan een actualisatie gedacht maar om nou alle oude recepten opnieuw te fotograferen is ook weer zo wat. Mijn eerste recept was torta di cioccolata een recept uit Jamie Magazine. Een soort variant op arretjescake. Een recept dat inmiddels ook, omdat het gewoon een één op één kopie was, van de site gehaald is.

Na wat moed verzameld te hebben plaatste ik na mijn beginperiode ook eigen recepten. Veelal geïnspireerd op bestaande recepten maar wel her en der aangepast zodat het mijn eigen twist kreeg. Dat ging zo door tot ik echt eigen recepten begon te schrijven en durfde te delen.

Inspiratie voor mijn recepten haal ik overal vandaan. Nog steeds verslind ik kookboeken, magazines en vind ik regelmatig inspiratie in kookprogramma’s op Instagram en Pinterest. Leuke ideeën zet ik op een “te kooklijst” en die puilt inmiddels mijn I-pad uit. Ik denk dat als ik niets meer zou lezen of kijken ik nog wel een paar jaar kan koken met alle ideeën die ik nog heb liggen.

Na drie jaar ben ik nog steeds dagelijks met eten en koken bezig. Het blijft mijn rode draad. Als ik op vakantie ga probeer ik bijvoorbeeld al uit te zoeken wat de specialiteiten zijn van de regio die ik bezoek. Als er een verjaardag is van één mijn bende van drie ben ik al weken van tevoren bezig met het eten en het bedenken van nieuwe taarten. Als er vrienden of familie komen eten of een feestje is zorg ik ook graag voor wat lekkers. Blije en voldane gezichten aan tafel is nog steeds mijn doel met koken en deze blog.

Al dat bloggen is inmiddels een tweede natuur geworden maar dan wel één met wisselende intensiteit. Vorig jaar schreef en plaatste ik met gemak twee blogs in de week. Nu houd ik het, vanwege allerlei andere drukke bezigheden, voorlopig bij één blog in de week. Het moet een hobby blijven en ik plaats liever kwalitatieve stukjes en recepten dan ongeïnspireerde vulling van bladzijdes. Het is nu vooral een tijdskwestie en ook wat prioriteiten stellen. Want er is nog zoveel meer leuk.

Door mijn oude blogs bladerend had ik een hoop ‘oh ja’ momenten. Mijn seven-week challenge, waarin ik een bodybuild dieet probeerde om te “cutten” ofwel vet te verbranden en spieren te behouden. Diverse boekpresentaties waar ik bij was (Herman den Blijker, Jamie Oliver, Bart van Olphen). Food revolution day waar ik tweemaal een evenement voor organiseerde, blogs over suiker, mijn voedingspatroon, depressie, boekrecensies, mijn interview in Metro, op tv bij “Man bijt hond”, vakanties en gemijmer en gezever over van alles en nog wat. En natuurlijk heel veel eten.

Drie jaar is voorbij gegaan in heel veel gekook, geschrijf en genieten. Persoonlijk hoogtepunt dit jaar is voor de trouwe lezers bekend. Soms voelt het nog steeds alsof het helemaal niet waar is. Dan durf ik het nauwelijks uit te spreken. Maar het komt. Echt! Een eigen kookboek. Bizar. En dat allemaal door iets wat is begonnen als een plek om mijn gedachtes kwijt te kunnen en mijn favoriete recepten te delen. En door vooral iets te doen wat je echt leuk vindt en je ei in kwijt kan. Mooi he, ei, koken. Was een kookgrap. Maar goed.

Trots ben ik op het resultaat en nog blijer van het nog steeds toenemende aantal lezers van mijn gezwets en gekook. Ik hoop dat u mijn blog nog lang blijft lezen en ik ben dankbaar voor alle nieuwe mensen die er bij komen en de lezers van het eerste uur die zijn blijven hangen. Toppers zijn jullie. En vindt u deze blog nou leuk, zegt het vooral voort. Want groei kan mijn site altijd gebruiken.

Wie jarig is trakteert maar om nou voor u allemaal een taart te bakken dat gaat me niet lukken. Ik heb wel een leuke prijs te vergeven maar ik laat u nog even in spanning wat en hoe. Na mijn vakantie vertel ik meer. Houd de blog dus in de gaten. Voor nu, op naar 4 jaar Man die koken kan. Dank u en kookon!

 

Share

One thought on “De man die koken kan bestaat 3 jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.