Makkelijke American Pancakes

Makkelijke American Pancakes

Het is weer tijd voor een nieuw recept leuke mensen. En laat ik dat nou even net voor u hebben. Op de site heb ik al diverse recepten voor American Pancakes maar je kan nooit genoeg recepten hiervoor hebben is mijn bescheiden mening. Deze pannenkoeken zijn wel heel erg fail-proof of faal bestendig. Of simpel. Daarom ook de titel.. makkelijke… Beetje mixen en bakken maar. Zonder olie of boter. Misschien wel iets te makkelijk in deze tijd van corona-kilo’s. U bent gewaarschuwd.

Het is te merken dat de zomervakantie voorbij is. De non-ouders en pensioenada’s bezetten de vakantiebestemmingen om te genieten van de nazomer en het werk dat in de zomerperiode is blijven liggen komt op gang. De bende is weer naar school en de twee oudsten zijn inmiddels op schoolkamp geweest. Fijn dat dit kon ondanks corona. Mooi om te zien hoe gemakkelijk kinderen schakelen met alle wisselingen die ze afgelopen halfjaar te verduren hebben gehad. Van thuisonderwijs naar niet mogen spelen en sporten tot continuroosters en weer mogen sporten. Kan ik een voorbeeld aan nemen.

Mijn dagen bestaan nu weer uit thuiswerken. En de drukte neemt toe. Dat wordt nog een leuk werk-sprintje richting het eind van het jaar. Ik vind het thuiswerken zelf niet echt een probleem. Lekker soms gewoon met ongekamde haren in mijn joggingbroek mijn werk doen. Super relaxed. Maar toch baalde ik wel dat de datum van verwachte terugkeer op kantoor naar maart 2021 is verzet. Was misschien ook te opportunistisch te denken dat het sneller zou gaan en ergens wel te verwachten. Maar als je dan zo’n datum ziet is het wel even slikken. Ik mis kantoor zelf niet. Mijn collega’s spreek ik best veel digitaal maar dat is niet hetzelfde. Ik mis wel gewoon de fysieke praatjes en de informatie die vaak even bij een koffieautomaat worden gedeeld. Wat er speelt op andere afdelingen en soms gewoon even informeel afstemmen en horen waar een ander mee bezig is. En het lachen. Want daar zijn we met elkaar erg goed in. Je krijgt nu lang niet alles mee meer en soms denk ik daarmee ook wel belangrijke dingen te missen. Het is niet anders. Ben behoorlijk gewend maar soms voel ik mij toch wat wereldvreemd. In het ergste geval kom ik straks als holenmens uit mijn grot en met lange baard naar kantoor.

Hoewel ik maar tien minuten reistijd heb mis ik ook de overgang van werk naar privé. Ik duik soms letterlijk als ik de laptop afsluit in twee passen de keuken in en ga koken. Dan zit mijn brein in al zijn beperkte capaciteit nog vol werk, afspraken, e-mails. Het duurt dan toch wel even om om te schakelen. Misschien toch net als mijn zwager elke dag gewoon een stuk fietsen ter compensatie van het niet hebben van reistijd? Even de boel laten bezinken en van werknemer schakelen naar vader en man (die koken kan).

Dus toch komende tijd maar proberen minder te zitten, meer bewegen en niet elke dag deze American pancakes voor het ontbijt. Kookon allemaal en blijf veilig en gezond!

Wat heb je nodig:
230 g volkorenmeel of tarwebloem
1 eetlepel bakpoeder
Snuf zout
1 eetlepel vanillesuiker
2 eieren
250 ml van je favoriete melk(vervanger)

De how to:
Doe alle ingredienten bij elkaar in een kom. Mix met een mixer of garde 1 minuut goed door en laat het beslag dan 10 minuten rusten. Verwarm een koekenpan op matig vuur en giet daarna drie kleine lepels beslag in de pan. Nee geen boter of olie dus. Laat de pannenkoeken bakken tot ze aan de bovenkant bijna droog zijn en keer ze om. Bak ze daarna aan beide kanten goudbruin. Eet smakelijk.

Makkelijke American Pancakes

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *