Luchtige pannenkoeken van slagroom

Luchtige pannenkoeken van slagroom

Kijk mensen. Je hebt pannenkoeken en je hebt pannenkoeken. Dikke pannenkoeken, luchtige pannenkoeken, gezonde pannenkoeken, hartig, zoet, groot, klein, drie in de pan, kaiserschmarrn, en pannenkoeken op basis van melk, kwark, slagroom, avocado en weet ik veel wat nog meer. En deze luchtige pannenkoeken van slagroom. Ik houd van pannenkoeken met spek en stroop maar ben ook wel een aparte want pannenkoeken met stroop en appelmoes vind ik ook echt enorm lekker. Geen idee waarom, is gewoon zo.

Ik ben zelf ook enorm gek op pannenkoeken als ontbijt. In de Amerikaanse series zie je vaak van die perfecte luchtige dikke pannenkoeken. En dan niet twee ofzo maar een hele stapel. En ik wilde dat toch ook wel eens een beetje proberen na te maken. Hoewel die pannenkoeken ook vaak in boter worden gebakken besloot ik dat overigens niet te doen maar gewoon in een droge koekenpan. Gaat namelijk prima en gezien deze ingrediënten krijg je de portie vet wel binnen. Ik maakte dan ook deze luchtige pannenkoeken op basis van slagroom (wow calorieën enzo) en zelfrijzend bakmeel. De slagroom geeft de pannenkoeken een zachte smaak die ik niet goed kan uitleggen. Romig is niet het goede woord maar zacht wellicht wel. Wij aten van één portie met zijn vijven maar dan is het wel echt een bijgerecht. Voor drie a vier personen kan ik mij voorstellen dat het voldoende vult. Zeker met een toef slagroom en wat vers fruit. Fruit? Ja, want vitaminen en zo lijkt het nog iets op gezond. Deze pannenkoeken wil je gewoonweg keer op keer maken en ik ben de laatste die met de gezondheidsvinger zal wijzen maar doe het gewoon niet keer op keer. Beheers je een beetje en laat dit een traktatie zijn. Ok wijs ik toch een beetje met een vinger maar ben je het niet met mij eens dan steek je gewoon zelf die andere vinger op naar deze tekst.

Een simpel recept voor echt enorm goede pannenkoeken dus, Go get them. De pannenkoeken dan. En kookon!

Wat heb je nodig:
260 g zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
400 ml slagroom
60 g magere franse kwark

Optioneel:

3 eetlepels chocoladedruppels

De how to:
Zeef bakmeel en suiker en zout in een aparte kom.
Klop de 2 eieren met een garde los. Klop er de vanille en slagroom met de garde doorheen en vervolgens de kwark. Klop niet te lang maar circa 1 minuut tot alles goed is gemengd. Roer als laatste de optionele chocoladedruppels er doorheen en daarna met een spatel de droge ingrediënten tot er een egaal en redelijk dik mengsel ontstaat.
Zet een koekenpan op matig en middelhoog vuur en laat even opwarmen.

Schep genoeg beslag in de droge pan voor circa 3 pannenkoeken. Laat de pannenkoeken rustig bakken en draai deze pannenkoeken om zodra de bovenkant bijna droog is. Haal ze uit de pan als beide kanten goudbruin zijn en herhaal tot het beslag op is.

luchtige pannenkoeken van slagroom

 

Share

One thought on “Luchtige pannenkoeken van slagroom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *