Loaded pulled pork fries

Loaded pulled pork fries

Het is mijn laatste blog voor mijn vakantie. En ik eindig het eind van deze werkperiode, of het begin van de vakantie (wat jij wil) met een knaller. Loaded pulled pork fries Waarom? Omdat het kan. Het is vakantie. Dompel jezelf onder in alles waar je van genieten kan. Als je nu je beachbody niet hebt behaald gaat het in deze laatste weken ook niet meer lukken. En als je dat niet nastreeft, laat alles lekker hangen. Kan jou het schelen. Je bent wie je bent. Wees trots daar op. Rond is ook een vorm.

Het is half juli 2019. Een jaar geleden stond ik op het punt naar Canada te gaan. Kent u die mop van die man die naar Canada ging? Koffers klaar, kinderen klaar, alles geregeld. Nou die ging toch niet. Trouwe lezers weten waarom niet. Niet trouwe lezers, hadden jullie maar trouw moeten zijn. Het is niet nodig om te blijven hangen wat was en is geweest. Maar in een korte terugblik lijkt dat deel nu echt achter mij te liggen. Trots en opluchting voeren de boventoon. Sinds een week of zeven kwam daar ook een nieuwe enorme stap voor mij bij. Na 16 jaar overstappen op nieuw werk. Nieuwe collega’s, nieuwe bedrijfscultuur, nieuw werk, nieuw vak. En het is vakking (woordgrap) goed geweest. Ik voel me thuis, durf mezelf te zijn en groei in het vak. Niet te geloven wat een frisse start voor goeds kan brengen. En als ik achterom kijk hoeveel ik heb laten gebeuren en hoe slecht ik daarin voor mezelf zorgde. Ken je die redenatie van wat er gebeurt als je een kikker in een pan heet water gooit? Dan spring hij eruit. Maar zet je een kikker in een pan koud water en warm je dat langzaam op dan zal hij blijven zitten. Dat is precies wat er mij is gebeurt. Er is geen wrok behalve dat ik zelf beter had moeten opletten.

Er is zoveel gebeurt in een jaar. Zoveel overwonnen maar ook veel verdriet voor anderen geweest. Ik geloof dat 2019 wel een jaar van extremen is. Maar nu dus even vakantie. En hopelijk even tijd voor bezinning, berusting en om alles even te laten zijn. Ik hoop stiekem op een ijskoud biertje, zonsondergang en een moment waarin de tranen even de vrije loop mogen krijgen. Dat de puzzelstukjes even echt mogen vallen en ik even mag beseffen wat er allemaal over ons heen is gekomen. Zodat het echt beklijft. Bovenal heerst dankbaarheid. Hoe gek dat wellicht klinkt. Maar ik mag leven. En leven is soms lijden, om daarmee te leren wat geluk is. Wat er toe doet. Er echt toe doet. Wat maar relatief belangrijk is. En dat ik dat hopelijk kan doorgeven. Zodat ook mijn bende ervaart wat er wel en niet toe doet. Wat er echt toe doet is namelijk niet heel veel. Niet de beachbody, niet de reizen, niet het geld, niet de mooiste kleding. Ik ga het jullie niet opleggen. Wil niet beleren. Ik heb geen wijsheid in pacht. Wel eigenwijsheid. Maar soms komen de momenten van wat ik echt belangrijk vind keihard binnen. Het besef. En dan kunnen er nog zo veel azijnzeikerts en trollen zijn. Maar ik ben dankbaar dat ik in ons kleine (ook opwarmende) kikkerlandje mag wonen. Met zeventien miljoen stuurlui aan de wal. Blijf nieuwsgierig, eigenwijs, jong van geest. Zorg goed voor jezelf. Ik ga de koffers inpakken. Enjoy deze loaded pulled pork fries. Zoek een plekje in de zon. Rust of vrienden om je heen. En sta stil bij wat je vooral wel hebt. Je wordt er een dankbaarder mens van. Kookon!

Wat heb je nodig:
Een restje pulled pork (afhankelijk van het aantal personen circa 150 gram per persoon) recept vind je hier
Scheutje appelsap
Friet
Cajunkruiden
3 plakken cheddar
BBQ saus zoals: Kickass BBQ saus
Ingelegde uien (gesneden rode uien die je met een snuf zout en wat appelazijn husselt in een bakje en 30 minuten laat staan)
Guacamole

Verder nodig:
2 ovenschalen
aluminiumfolie

De how to:
Zorg dat je een restje pulled pork hebt ontdooid en deze met een scheutje appelsap in op 150 graden voorverwarmde oven in een met aluminiumfolie afgedekte ovenschaal circa 30 minuten hebt opgewarmd. Roer de pulled pork goed oor elkaar. Zet de oven daarna naar 180 graden (170 hetelucht). Maak de friet klaar en schud na frituren goed uit. Doe deze in een schone ovenschaal en bestrooi rijkelijk met cajunkruiden. Leg de bereide pulled pork er boven op en verdeel de cheddar in stukjes over de friet en pulled pork.

Verdeel enkele lepeltjes bbq saus over de pulled pork en friet zet de ovenschaal in de oven tot de kaas gesmolten is en bubbelt. Haal de schaal uit de oven en verdeel ingelegde uien en guacamole over de loaded fries en eet met wat extra bbq saus en een lekkere frisse salade. Kookon!
loaded pulled pork fries

Share

One thought on “Loaded pulled pork fries

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *