Lasagne met ricotta en gerookte kip

Lasagne met ricotta en gerookte kip

Pasta is toch wel één van mijn favoriete recepten. Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit hoe ik het eet (behalve dat het wel gekookt moet zijn slimmeriken) maar ik bedoel dat de saus mij niet zoveel uitmaakt. Met vis, vlees, vegetarisch, kom maar door. Deze lasagne met ricotta en gerookte kip is er zo één waarvan ik liever de hele schaal voor mezelf zou op willen eisen en er stil in een hoekje mezelf mee wil terugtrekken. Maar goed je bent vader, man enzo dus een beetje sociaal zijn is geen overbodige luxe. En bovendien, zo’n enorme schaal in je eentje opeten neemt je broekriem je vanzelf ook wel kwalijk. Dus delen maar.

Hoe dan ook, een heerlijk recept voor lasagne dat net even anders dan anders is en door de combinatie van de ricotta met gerookte kip en de tomatensaus een heerlijke smaak heeft. Ik wens u allen een prachtig weekend een goede moederdag en kookon!


Wat heb je nodig:

Voor de tomatensaus:
Olijfolie
1 witte ui
2 tenen knoflook
1 courgette
700 ml passata
1 volle eetlepel ketchup
1 theelepel oregano
Snuf peper

Circa 500 gram lasagnebladen

Voor de ricottasaus:
2 middelgrote eieren
400 gram ricotta
300 gram gerookte kipfilet
1 bos verse basilicum van 1 plant
30 g pijnboompitten en wat extra
Snuf peper
Scheut water

Verder nodig:
Parmezaanse kaas
1 bol (buffel)mozzarella

Nog meer nodig:
1 ovenschaal van 28×20 cm
Staafmixer
Keukenmachine

De how to:
Verwarm de oven voor op 200 graden (190 hetelucht). Vet de ovenschaal een klein beetje in met olijfolie. Doe alle ingrediënten voor de rode saus in een kom en maal fijn met een staafmixer.

Doe alle ingrediënten (dus ook de kip) voor de ricottasaus met een scheutje water in de keukenmachine en maal fijn tot een smeuïge saus.

Begin met een laagje tomatensaus in de ovenschaal en bedek deze met lasagnebladen. Doe er dan een laagje ricottasaus over en wederom een laagje lasagnebladen. Dan weer een laagje tomatensaus etc. etc. en herhaal dit proces tot je bijna aan de bovenzijde van de schaal bent. Eindig met een laagje tomatensaus en verdeel de bol mozzarella over de saus en rasp er wat parmezaanse kaas over. Zet de schaal 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat 15 minuten rusten alvorens je de lasagne aansnijdt.

Lasagne met ricotta en gerookte kip

Lasagne met ricotta en gerookte kip

 

Share

3 thoughts on “Lasagne met ricotta en gerookte kip

  1. Hoi hoi .lijkt mij heerlijk .Maar moet de de gerookte kip ook helemaal fijn malen?? Is mij niet helemaal duidelijk.
    Met vriendelijke groet.
    Karin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *