Krokante vegetarische tortilla’s uit de oven

Krokante vegetarische tortilla’s uit de oven

Afgelopen week was er één van persoonlijke highs en intense lows. Mijn dochter werd zes jaar, ik ontmoette Jamie Oliver (waar je binnenkort het verslag dat ik voor Hebban schreef ook hier vindt) en daarna vond de intens verdrietige en barbaarse tragedie in Beiroet en Parijs plaats. Het gaf al het geluk een behoorlijk rauw randje. Tot 1:30 snachts zat ik aan de buis gekluisterd over zoveel zinloos geweld. En na een onrustige nacht was het raar de volgende dag weer gewoon de draad op te pakken. Toen de Sint zaterdag in Nederland aankwam had ik een ludieke blog gereed. En ik twijfelde lang of ik de blog die de Sint schreef wel door moest laten gaan. Van binnen voelde het misplaatst maar aan de andere kant wilde ik jullie als lezers ook wat luchtigheid en afleiding bieden. Ik heb besloten de blog te laten staan maar wilde jullie vandaag wel mijn overwegingen waarom meegeven.

Zaterdag heb ik mijn woede en onbegrip omgezet in iets positiefs. Er moest gebakken worden want mijn dochterlief werd zes op zondag. Kneden, hakken, smeren, bakken. Het hielp. Vier taarten en een pan soep verder geloof ik dat mijn hoofd weer een beetje zijn draai gevonden had al kwamen de gruwelijke details nog de hele dag binnen. Er zal nog veel over gesproken worden komende tijd en laten we hopen dat we niet met meer van dit soort walgelijke gebeurtenissen worden geconfronteerd. Ik heb geen woorden van troost die dit kunnen verzachten maar doe vandaag maar wat ik het beste kan. Ik bied troost met eten. Ik geef jullie iets wat het lijf voed, waarvan jullie kunnen genieten, gezond is en de gesprekken aan de eettafel wat plezieriger maakt. Heerlijke krokante tortillarollen die makkelijk zijn te maken en heerlijk vullen. Houd het hoofd koel. Ik wens jullie allen veel sterkte en wijsheid en voor nu, kookon!

Wat heb je nodig:
1 rode ui gesnipperd
1 witte ui gesnipperd
2 tomaten, vruchtvlees verwijderd, in blokjes
480 gram uitgelekte gemengde bonen
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel gemalen koriander
3 tenen knoflook geperst
1 avocado in blokjes
Sap van 3/4 limoen
Zout
Chilipoeder
Olijfolie
Optioneel 25 gram verkruimelde feta of circa 25 gram geraspte belegen kaas
8 volkorentortillas

Paar eetlepels huttekase
Zoete chilisaus

De how to:
Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe en de gesnipperde uien. Bak de ui tot deze glazig wordt en voeg daarna de blokjes tomaat, komijn, koriander, snuf chilipoeder en de geperste tenen knoflook toe. Roer door, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Doe de bonen met de avocado, limoensap (optioneel de verkruimelde feta of belegen kaas) en een flinke snuf zout bij elkaar. Prak het grootste gedeelte met een aardappelstamper of een vork maar laat er ook wat hele bonen in zitten. Meng nu de inmiddels koude vulling erdoor.

Verwarm de oven voor op 200 graden (190 hetelucht). Verwarm een bakplaat mee. Beleg het midden van de tortilla’s met circa 2 a 3 eetlepels vulling. Rol op en gebruik een klein beetje vulling om de tortilla’s dicht te plakken. Smeer de tortilla’s in met wat olijfolie en leg ze met de naad naar beneden op een vel bakpapier in de oven. Bak circa 6 minuten, draai om en bak ze nog circa 6 a 8 minuten tot ze goudgeel en krokant zijn.

Meng wat huttekase met zoete chilisaus als dipsaus en eet de krokante tortilla’s met wat salade. Crazy good.
Tortillas met avocado en bonen 2

Tortillas met avocado en bonen 1

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *