Koekjes met gedroogd fruit en amandelen

Koekjes met gedroogd fruit en amandelen

Na veel vegan maaltijden vandaag maar weer eens een recept met een dierlijk product. En wel koekjes met gedroogd fruit en amandelen. Niet vegan want ei. Niet u bent ei, maar ei in het recept. Want pasen is geweest en daar hoorde eieren bij. Dus dacht ik, ach u gaat toch nergens heen, dus kan ik nog best een verlaat recept plaatsen post-pasen. Want misschien heeft u eieren over. En in het totaal bizarre idee dat u wellicht nog wel zelfrijzend bakmeel heeft, kunt u wellicht ook deze heerlijke koekjes bakken.

Wij deelde deze koekjes met een aantal buren. Want één portie is zoveel daar kunt u alleen samen van genieten. Of u halveert het recept dan heeft u er minder maar wat is daar nou leuk aan? Minder koekjes. Het idee zeg. Sorry ik moet mij verontschuldigen. Ik zit aan mijn ochtendkoffie en daar word ik nogal hyper van. En opstandig.

Ik probeer de lol er maar beetje in te houden met al deze weken thuis zitten. Hopelijk trekt u het ook nog een beetje. Afgelopen week ben ik voor het eerst weer in weken op een doodstil kantoor geweest. Het was wel weer even verfrissend, je heldin niet telkens bij de koffieautomaat tegen te komen. En werken op een dubbel scherm was fijn. Ik moest er even zijn vanwege een spoedklus. Maar gek genoeg voelde het eigenlijk best normaal. Ook al was ik bijna helemaal alleen. Zo snel went dat ook wel weer. Gezondheid gaat nu gewoonweg boven alles. Dat alles dicht is en ik nergens heen kan vind ik eigenlijk niet zo een probleem. Behalve dat ik echt wel meeleef met alle ondernemers. Ik had ze graag gesteund door weer eens naar een film te gaan, theater, sportschool of een cafe of kapper. Ik probeer daarin mee te denken en te helpen. Ik wens jullie allen die het zwaar hebben daarin heel veel sterkte. Laten we hopen dat na deze crisis iedereen weer massaal gaat spenderen. Maar ik zie het licht nog niet aan het einde van de tunnel. Dus, hoop ik jullie vandaag een beetje op te vrolijken met deze heerlijke koekjes zoals wij dat deden bij onze buren. Blijf sterk, hou vol en kookon!

Wat heb je nodig:
Olijfolie
200 g tutti frutti
Een hand gezouten amandelen
Snuf kaneel
200 g koude roomboter
400 g zelfrijzend bakmeel
200 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren

Nog meer nodig:
Bakpapier
Keukenmachine

De how to:
Verwarm de oven voor op 200 graden (190 hetelucht).

Leg een bakplaat klaar met een vel bakpapier en vet deze in met wat olijfolie.

Maal de tutti frutti met de amandelen en een snuf kaneel fijn in de keukenmachine. Snijd de roomboter in blokjes en voeg deze met het bakmeel en suiker toe aan de keukenmachine. Maal dit één minuut goed door tot er een grof deeg ontstaat. Pulseer de twee eieren er even doorheen (dus even de machine aan en uit en dat aantal keer) en je deeg is klaar. Rol van het deeg circa 35 balletjes en leg er twaalf op een vel bakpapier en druk ze plat tot een dikte van circa 1 cm. Zorg dat ze circa 5 cm uit elkaar liggen.

Zet de bakplaat in de oven en bak 5 minuten. Draai daarna de bakplaat twee kwartslagen en bak nog 5 minuten. De koekjes zijn klaar als de zijkanten goudbruin zijn. Haal de koekjes uit de oven en laat ze nog 5 minuten op de bakplaat afkoelen en vervolgens op een rooster.

Herhaal dit telkens met 12 nieuwe koekjes.

Koekjes met gedroogd fruit en amandelen

Koekjes met gedroogd fruit en amandelen

Koekjes met gedroogd fruit en amandelen

Koekjes met gedroogd fruit en amandelen

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *