Kiptortilla’s die rocken

Kiptortilla’s die rocken

Op mijn werk ben ik enige tijd geleden gevraagd mee te doen aan een Masterchef competitie. Deze competitie is ter ere van vers en gezond eten in het leven geroepen en is opgezet om je collega’s kennis te laten maken met verse en gezonde recepten. En buiten dat, is het gewoon ontzettend leuk iets te proeven wat je collega’s hebben gemaakt.

Nadat diverse collega’s de (oven)handschoen al hadden opgepakt was het deze donderdag mijn beurt. En, aangezien steeds meer mensen op het werk ook weten dat ik de man die koken kan ben, was dat best wel spannend. Want dan moet je het blogleven verlaten en maar eens laten zien aan je lezers en collega’s dat je wel degelijk de man achter het fornuis bent.

De gezonde spanning voelde ik dan ook wel en ik ben best wel eventjes bezig geweest met het bedenken van dit gerecht. Ik zocht naar gezond, vers en iets met een wauwfactor. Componenten van dit recept heb ik al eerder gemaakt en geplaatst en nu was het kijken of het als geheel ook samen klopte.

Ik heb donderdag een top ochtend beleefd. Werken in een professionele keuken en zorgen dat alles op tijd op smaak en gaar was, was een hele leuke ervaring. De de rust die ik vond tijdens het koken en de kick toen alles klaar was hebben mij wel weer geleerd dat ik in het bezit ben van de juiste passie. Koken voor je vrienden en familie of voor betalende en kritische collega’s is namelijk wel heel andere koek. De complimenten die ik kreeg en het feit dat mijn recept uitverkocht was hebben mij goed gedaan en des te meer gemotiveerd om te blijven bloggen en te experimenteren in de keuken met nieuwe smaken en recepten.

Ik geef als dank voor deze Masterchef ervaring dan ook graag het recept. Dus hier komt mijn tortilla gevuld met ovengebakken kip in kruidenrub, huisgemaakte BBQ saus, guacamole, tomatensalsa en spinazie. Voeg alles samen op je tortilla en zoals mijn collega mij zei: “Het rocked in je mond.”

Tip: Maak voor dit recept de BBQ saus de avond van tevoren en bewaar in de koelkast. Dan is hij de volgende dag nog lekkerder. En uiteraard kan je deze heerlijke kip ook bakken op de BBQ! Kookon!

Wat heb je nodig?
Voor 6 tortilla’s

3 kipfilets (liefst biologisch)
Tweemaal het recept voor het recept voor Kruidenrub(wat je overhoudt kan je bewaren in een afgesloten bakje)
Eenmaal het recept voor Guacamole
Eenmaal het recept voor BBQ saus
1 limoen
5 tomaten
1 rode ui
Half bosje koriander (bovenste helft)
Zout
Peper
Olijfolie
Zakje bladspinazie (gewassen)

Overige benodigdheden:
Braadslede

De how to:
Verwarm de oven op 190 graden. Een hetelucht op 180. Laat de kip op kamertemperatuur komen. Maak de kruidenrub. Maak de guacamole en zet tot gebruik in de koelkast. Maak een tomatensalsa door de tomaten in blokjes te snijden en de ui in dunne halve ringen. Doe de ui en tomaat in een kom. Voeg een snuf zout en peper toe, het limoensap en het fijngehakte halve bosje koriander. Roer goed door en zet in de koelkast tot de kip gaar is.

Wrijf de kipfilets in met wat olijfolie. Strooi de rub op een snijplank en wentel je kipfilets erin rond tot ze goed bedekt zijn. Er mag best een vrije dikke laag rub op zitten.

Leg de kipfilets in een braadslede en bak ze in 20-25 minuten tot ze gaar zijn. Dit kan je controleren door er met een scherp mes in te prikken. Loopt er helder vocht uit? Dan zijn ze gaar. Of snijd een filet doormidden. Als de kip gaar is laat je ze eerst even tien a vijftien minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten op een snijplank.

Nu is het tijd om je tortilla’s gereed te maken. Leg wat bladspinazie door het midden van de ene naar de andere kant van de tortilla met daarop enkele plakken gesneden kipfilet. Leg naast de kip een rand van je tomatensalsa. Let op dat je niet teveel vocht erbij doet. Leg aan de andere kant een randje met guacamole. Schep wat van de BBQ saus over de kip heen en rondom de tortilla. Tijd om te serveren.

Wil je ze niet uitserveren? Zet dan alle ingrediënten op tafel en laat je gasten zelf de tortilla’s beleggen.
tortilla met bbq kip4

Share

One thought on “Kiptortilla’s die rocken

  1. Dag Man,
    Het was erg lekker en een complete maaltijd. De kip, saus en de guacamole! Idd zeer verfrissend met de koriander.
    Heb je ook nog het recept van die geweldige soep die erbij werd gereserveerd? 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *