kippendijfilet met 5-spice in slabakjes

kippendijfilet met 5-spice in slabakjes

Vandaag een heerlijk recept voor jullie dat ik afgelopen zomer maakte maar nog niet heb kunnen plaatsen. Deze gemarineerde kippendijfilet met 5 spice in slabakjes is heerlijk vanaf de BBQ, grillpan of koekenpan. Ja zelfs de oven mag eventueel meedoen. Na het bakken doe je de kip in een groot slablad, gooi je er wat wortel, avocado, pinda’s en saus over en rol je het op. Man ow man wat lekker. Omdat ik dit recept dus al enkele maanden geleden maakte weet ik de exacte verhouding van de saus niet meer (sorry). Maar ik geloof dat dit de juiste is. Proef hem even met deze hoeveelheden en voeg anders gewoon nog wat zoete chilisaus of honing toe. Met de combinatie van ingredienten in deze saus kan je eigenlijk niets verkeerd doen en lekker wordt hij toch wel. Bij mij was dit recept onderdeel van een BBQ en dus niet de gehele maaltijd. Wil je hem tot complete maaltijd maken? Serveer er dan een lekkere salade bij met bijvoorbeeld wat mie er doorheen. Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor circa 6 personen:

Voor de marinade:
1 theelepel 5 spice
1/2 theelepel zout
De rasp van de schil van één limoen
1 theelepel basterdsuiker
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel ketjap
3 eetlepels olijfolie
Snuf zout

700 gram kippendijfilet

Voor de saus:
Circa 5 eetlepels zoete chilisaus en eventueel wat extra
1/2 eetlepel honing en eventueel wat extra
1 theelepel sesamolie
Sap van een halve limoen

Verder nodig:
Eén a twee grote wortel in lucifers gesneden
Stukjes avocado van één avocado
Sap van halve limoen
Een zakje zoute pinda’s

De how to:
Maak de avond van tevoren de marinade door alle ingredienten bij elkaar te doen, te mengen, en deze bij de kippendij in een bakje of diepvrieszak een nachtje te laten marineren.

Maak de volgende dag de saus. Doe de ingredienten bij elkaar, roer door en voeg eventueel nog wat honing of chilisaus naar smaak toe. Haal de kipfilet een half uur voor het bakken uit de koelkast.

Maak lucifers van de wortels en snijd de avocado in blokjes en besprenkel met wat limoensap.

Bak de kipfilet in een pan of op de indirecte kant van een BBQ en kwast deze, als deze gaar is, éénmaal geheel in met de saus en laat nog even rustig bakken. Haal de kip uit de pan of BBQ en laat nog enkele minuten afgedekt met wat aluminiumfolie rusten.

Haal de grote bladeren van de ijsbergsla af. Snijd de kip in stukjes en beleg de ijsbergsla met kip, wortel, avocado en wat zoute pinda’s. Maak af met wat overgebleven saus. Enjoy!

kippendij-met-5-spice

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *