Kipnuggets met doritos

Kipnuggets met doritos

 

Af en toe kom je echt leuke recepten tegen op Facebook of internet. Van die korte 30 seconden recepten. Onlangs kreeg ik er één voorbij op mijn tijdlijn van kipnuggets met een Doritos-laagje. Ik ken natuurlijk nuggets wel maar als je ze zelf maakt zijn ze vaak met de bekende cornflakes gemaakt. Maar dit was nieuw voor mij. Ik keek het filmpje nog een keer en schreef driftig mee. Dit zou ik ook eens maken. En zo, op een regenachtige dag, geschiedde. En jeetje, dit is lekker! En makkelijk. En lekker. Nou ja dubbel lekker dus. Prima te maken en ook makkelijk voor grotere groepen. En omdat het in de oven gaat, minder vet. Je kan natuurlijk deze nuggets in grove stukken snijden maar ik vond in lange dunne stukken lekkerder. En bovendien worden ze dan sneller gaar.

Ik at er mijn lekkere Mexicaanse paprikasoep bij en met de bende van drie was het samen genieten van een heerlijk zondags maal met een leuke film op de bank. En daarom (met alle props naar de originele maker!) vandaag ook dit lekkere recept voor kipnuggets met doritos. Maak er een heerlijk weekend van en Kookon!

Wat heb je nodig:
3 kipfilets (liefst biologisch) in dunne repen gesneden
Circa 1/2 liter karnemelk
2 grote eieren (liefst biologisch)
Circa 100 gram bloem
Zout
Peper
1 zak nacho chips Doritos of een andere smaak die je lekker vindt

Verder nodig:
Je lekkerste dipsauzen
Guacamole

De how to:
Snijd de kipfilet in reepjes van circa 1 a 2 cm dik. Doe de stukjes in een kom met de karnemelk en laat een halfuur weken.

Pak daarna drie schalen. Maal de nachochips fijn met een deegroller tot grove en fijnere kruimels. Doe in een kom. Doe in een andere kom de bloem en in een derde twee geklutste eieren met een snuf zout en peper. Leg een bakplaat neer met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 190 graden (180 hetelucht).

Doe de kipstukken achtereenvolgens door de bloem (klop overtollig bloem er een beetje af) het ei en door de nachochips. Bestrooi met wat peper en leg ze daarna op de bakplaat. Bak voor circa 25 minuten in de oven. Draai ze halverwege even om.

Kipnuggets van doritos

Share

One thought on “Kipnuggets met doritos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *