Kipfilet Parmigiana

Kipfilet Parmigiana

Hallo, uit het hoge noorden ben ik inmiddels weer geland in circa het midden van het land. Ik ben een weekje wezen kamperen. Met de bende, heldin en vrienden. In Fryslân. Daarom duurde het plaatsen van dit recept van Kipfilet Parmigiana ook wat langer. Want ik had vakantie ja. En hoewel de week vol nattigheid zat, u in Nederland achterblijvende medestrijders weten wat ik bedoel, was het heerlijk er even uit te zijn.

Ik heb een partij geslapen afgelopen week. Daar zou een beer jaloers op zijn. En dan heeft deze opa ook nog zeker twee keer een middagdutje gedaan. Ik geloof dat ik het nodig had. Ik geef de buitenlucht liever de schuld maar ik denk dat ik toch vermoeider was dan nodig. Het batterijtje is weer even opgeladen.

Verder bestond de week uit bioscoopbezoek, wandelen, lezen, zwemmen ( ik heb nog kippenvel), hardlopen, barbecue, spelletjes en af en toe een gedownloade serie kijken. En het belangrijkste: Veel lachen en flauwe grappen en een goed gesprek zo her en der. Over de liefde, leven, toekomst en verleden. Af en toe ook aangewakkerd door een likeurtje of biertje. Als ik het zo opschrijf klinkt het net zo rustig als ik mij voelde. Daarnaast heeft mijn oudste samen met de heldin een klimbos bedwongen. Groot respect voor hen. Ik krijg soms al hoogtevrees op een keukentrap.
Bijzonder om te zien hoe campings zich hebben voorbereid op covid-19. Kranen en douches en wc’s om en om afgesloten, looproutes gemarkeerd. Extra schoonmaak en ontsmettingsmiddelen. Wat een werk. Veel respect voor.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het af en toe allemaal best vergat. Denk dat het een goed signaal is. Al klinkt dat dubbel. Is ook niet zo gek als je op een veld staat waar iedereen toch al uit elkaar staat. Met onze vrienden hielden we geen afstand. We stonden naast elkaar en onze kinderen spelen de hele dag met elkaar. Samen eten of een spelletje is dan niet te doen. Niemand had klachten vooraf en niemand was verkouden. Is een kwestie ook van vertrouwen. Verder probeer je op de camping zo goed en kwaad als dat gaat constant 1.5 m afstand te houden. Lukt niet altijd als je elkaar ergens passeert maar meestal wel. Dat verbaasde me in positieve zin dat mensen toch wel opletten. Ook in de bioscoop goed geregeld trouwens. Met looppaden en in rijen de bios verlaten. Ging allemaal lekker soepel en de bios ervaring was als vanouds.

Al met al was het een heerlijk weekje weg ondanks of dankzij het slechte weer. Wie zal het zeggen?
Nu mag ik weer een aantal weekjes thuiswerken om vervolgens straks nog een weekje naar bestemming onbekend te vertrekken. We hebben nog geen plan, wel ideeën. Maar laten we eerst maar kijken wat Corona in zijn schild voert de komende tijd. Want her en der steekt deze toch zijn lelijke kop weer op. Ik wens u een zelfde fijne ervaring. Geniet en laat de accu weer vollopen. Nu naar het recept van de dag. Kipfilet Parmigiana Een lekker krokante kipschnitzel die nog even rust in een heerlijke tomatensaus en met een gesmolten plakje buffelmozzarella. Niet gezond wel heerlijk. En het is vakantie en dan mag dat toch? Kookon!

Kipfilet Parmigiana
Wat heb je nodig:

Olijfolie
2 tenen knoflook
2 blikken tomatenblokjes a 400 gram
1/2 eetlepel oregano
Zout
Peper
1 theelepel rodewijnazijn
1 theelepel gerookt paprikapoeder
4 kipfilets
100 g bloem
1/4 theelepel gekneusd venkelzaad
2 grote eieren
125 g paneermeel
Rasp van 1 citroen
1 bol buffelmozzarella
Citroensap

Verder nodig:

Keukenpapier
Deegroller
Fijne rasp
Keukenpapier
Ovenschaal

De how to:

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en voeg toe aan de pan. Laat 2 minuten rustig bakken onder af en toe roeren maar laat de teentjes niet bruin worden. Voeg de tomaten, oregano, snuf zout en peper, rodewijnazijn en paprikapoeder toe en laat circa 10 minuten, onder af en toe roeren, op laag vuur pruttelen. Haal daarna van het vuur.

Verwarm de oven voor op 200 graden (190 hetelucht) en verwarm een bakplaat mee. Doe de kipfilets stuk voor stuk tussen vel keukenpapier en sla ze tot circa 1 cm dikte met een deegroller.

Zet drie borden klaar. Doe in 1 het bloem met het gekneusd venkelzaad en een snuf zout en peper en roer door. Doe in het ander de twee eieren en kluts die met een vork. Doe in de laatste het paneermeel met de rasp van een citroen. Haal de kipfilets door het bloem en schud ze een beetje uit. Vervolgens door de eieren en als laatste door de paneermeel. Zorg dat de kipfilets aan alle kanten goed zijn bedekt. Leg ze even op een bord.

Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe (circa 1 cm) en laat even opwarmen. Bak de kipfilets telkens aan beide kanten in enkele minuten goudbruin. Leg elke kipfilet die klaar is op een bord waar een vel keukenpapier op ligt. Giet, als alle kipfilets zijn gebakken, de saus in een grote ovenschaal en leg de kipfilets er in. Bedek elke kipfilet met een paar dunne plakjes mozzarella, wat zout, een paar druppels citroensap en zet 15-20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Serveer daarna met spaghetti en een knapperige salade.

Kipfilet parmigiana

Kipfilet parmigiana

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *