Kip tandoorisoep of Chicken masala soup

Kip tandoorisoep of Chicken masala soup

Dit recept heeft veel ingrediënten. Hee, maar wacht even, niet wegklikken nu! Dit is een heel simpel én enorm lekker recept. Dus blijf nog even lezen en probeer het eens. Kip tandoori is een bekend en populair gerecht uit de Indiase keuken. En dus wil ik graag een recept maken dat de heerlijke smaak van kip tandoori heeft. Ik besloot er een romige soep van te maken. Tandoor betekent kleioven en dat is waar de kip normaliter in wordt gebakken. Voor de essentiële rooksmaak maakte ik gebruik van gerookte kipfilet. Met een goede voorbereiding van dit recept, en daarmee bedoel ik dat je alles alvast klaarzet, is het een fluitje van een cent om deze kip tandoorisoep te maken!

Wat heb je nodig:
Voor de kruidenmix:
2 theelepels garam masala
½ theelepel kurkuma
2 theelepels gemalen koriander
¼ theelepel kaneel
2 tenen knoflook
½ duimgrootte verse gember
2 eetlepels zonnebloemolie

Voor de soep:

2 rode uien
1 gegrilde paprika (uit pot)
1 kippenbouillonblokje
1 blik tomatenblokjes van 400 g
1 pakje 250 ml volle kokosmelk
150 g wortel
1 gerookte kipfilet (circa 160 g)
50 g basmatirijst
130 g uitgelekte linzen (uit blik of pot)
100 g diepvriesdoperwten
zout
peper
sap van ¼ citroen of meer
naar smaak chilipoeder

Optioneel:
naanbrood
papadums
magere yoghurt

Nog meer nodig:
grote pan en staafmixer

De how to:

Snijd de uien in plakjes en de paprika in kleine stukjes. Doe garam masala, kurkuma, gemalen koriander en de kaneel in een bakje. Pers de tenen knoflook er boven uit. Schil en snijd daarna de gember in dunne plakjes. Zet een grote pan op zacht vuur. Doe de kruidenmix met de gember en zonnebloemolie in de pan. Roer dit goed om. Zodra de kruiden lekker beginnen te geuren (dit is vrij snel) voeg je de uien en de paprika toe. Roer om en laat, onder regelmatig roeren, zachtjes bakken tot de uien zacht zijn. Breng ondertussen iets meer dan 750 ml water aan de kook.

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het blik tomaten, 750 ml kokend water en de kokosmelk toe. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng aan de kook en laat op laag vuur pruttelen terwijl je de wortel en kip snijdt.

Snijd de wortel in blokjes en de kip in stukjes en doe deze met de basmatirijst bij de soep.
Breng aan de kook en laat 10 minuten (zonder deksel) op zacht vuur koken. Laat de linzen uitlekken en roer deze na de 10 minuten met de bevroren doperwten door de soep.

Verwarm de soep nog even en breng op smaak met zout, peper, het sap van ¼ citroen (eventueel wat meer als je dat lekker vindt) en zoveel chilipoeder als je durft. Serveer de soep direct. Serveer eventueel met yoghurt, naanbrood en verkruimel wat gebakken papadums boven je kommetje voor extra crunch.

Kip tandoorisoep/ Chicken masala soup

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.