Kip popcorn bites

Kip popcorn bites

Wel eens gehoord van kip popcorn? Of denkt u nu, crap weer een rage die aan mij voorbij is gegaan. Zoals Freek’s dinoplaatjes, fidget spinners, ruimteplaatjes en alle andere meuk die hier in huis natuurlijk ook gewoon wordt gespaard want het is een rage of niet. Nou vrees niet. Ik kende het ook niet echt totdat ik wat plaatjes voorbij zag komen op pinterest. Niet van ruimteplaatjes, chicken popcorn. Het zijn eigenlijk krokante kipstukjes die je kan bakken of frituren. En als je ze heel klein houdt, lijkt het op popcorn. Zodoende dus. Vandaag deel ik mijn versie van kip popcorn bites. Dit recept maakte ik als bijgerecht op een tapas-avondje en de lege schaal bewees mij dat het een goede keuze was. Maar hee, de vakantie komt er ook aan!

De zomervakantie is onderweg. Het is dan nog wel een paar weken maar het houdt mij wel bezig. Grote drommen toeristen gaan straks weer nieuwe (of dezelfde) landen verkennen. Vouwwagens, caravans, auto’s, skiboxen, treinen, vliegtuigen en fietsen worden weer bepakt en bezakt en velen van ons gaan weer op weg. Eerst even flink vakantiestressen en de koffers en vervoersmiddelen volgooien om er dan weer achter te komen dat er toch nog wat mee moest terwijl je toch al volgeladen was. Klinkt het bekend? Het is volgens mij een universeel vakantieprobleem en overigens een geheel luxeprobleem waar ik mij bewust van ben. Het is een voorrecht om op vakantie te mogen/kunnen. En zo ervaar ik dat ook. Dus ik zal u niet vermoeien met alle clichés van op vakantie gaan. Hoewel. Toch enkele dan. Zoals vergeten spullen. Zo vergaten wij een keer onze hele voorbereide lunch en heeft die lekker twee weken op ons liggen wachten in de koelkast. Of dat de auto een week voor je vakantie kuren gaat vertonen en opeens voor enkele honderden euro’s nog even gerepareerd moeten worden. Of sterker nog, dat je hem hebt laten repareren en deze er op vakantie mee stopt. En de airco dat zelfde stoppen ook nog even doet als je nog 1700 km terug moet rijden en het 30+ graden is. Of dat je tent opeens lekt en je ook binnen van de regen mag genieten. Maar hoewel dat negatieve clichés zijn, zijn de positieve er natuurlijk ook. Even tijd voor elkaar, bijkomen, nieuwe plannen maken, de rust in je hoofd, genieten met elkaar, samen dingen beleven en goede voornemens en mooie herinneringen maken. Ik heb er zin in.

De zon, bossen, zee, sneeuw, rust, drukte, animatie of/en lekkere gerechten opzoeken. Dat gaat de vakantievierende populatie bijna weer doen. Zo ook wij. Nog een paar weken en wij vertrekken noordwaarts. Zweden wordt onze bestemming. We laten het drukke zuiden even voor wat het is. Niet dat daar iets mis mee is om een aantal weken zon, zee en strand op te zoeken maar wij zijn eigenlijk ook wel bosjesmensen. Dus dit jaar zoeken wij wat meer het groen op.

De bende van drie mocht kiezen dit jaar. Of op één plek blijven of rondreizen. En dat wordt rondreizen. Dus gaan we een locatie of 5 in Zweden bezoeken. Afwisselend met blokhutten en onze tent. Boot varen, wandelen, picknicken, zwemmen, de natuur in. En hopelijk ergens een goed boek lezen. En in de voorbereiding hoor ik graag nog van andere Zwedengangers.. zijn er nog eettips voor de man die campingkoken kan? Welke gerechten moet ik echt proeven? Naast gehaktballetjes en zalm en smorgasbord? De gefermenteerde haring laat ik ook even voor wat het is trouwens. Maar heeft u recept- of eettips? Dan hoor ik ze graag. nu een heerlijk recept voor deze kip popcorn bites. Die je trouwens ook prima op vakantie zou kunnen maken. Kookon mensen!

Wat heb je nodig:
700 g kippendijfilet

Voor de marinade:
6 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel sojasaus
½ theelepel tijm
2 tenen knoflook fijngehakt
½ theelepel paprikapoeder
1 eetlepel ketchup
Sap van ½ limoen
1 groot ei

Voor het krokante korstje:
40 g polenta
140 g cornflakes
Snuf zout
Snuf peper

Verder nodig:
Zonnebloemolie (genoeg voor een flinke laag in je pan)

Nog meer nodig:
2 grote diepvrieszakjes
Deegroller
Keukenpapier

De how to:
Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar en klop met een garde goed door elkaar. Snijd de kippendijfilet in blokjes en doe deze met de marinade in een diepvrieszakje en kneed goed door. Doe een knoop in de zak en laat enkele uren marineren in de koelkast.

Doe de cornflakes in een diepvrieszakje met de polenta en een snuf zout en peper en rol of sla met een deegroller de cornflakes fijn. Haal de stukjes kip uit het diepvrieszakje en rol door het cornflakemengsel. Doe een laag zonnebloemolie in een koekenpan en zet op middelhoog vuur. Bak de stukjes in de olie goudbruin en gaar (langer bakken is uiteraard krokanter maar laat ze niet zwart worden). Laat de stukjes uitlekken op keukenpapier. Serveer met je favoriete dipsaus.

kip popcorn

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *