Key Lime Pie

Key Lime Pie

Mensen, het heeft even geduurd maar inmiddels vandaag eindelijk weer eens een nieuw recept.
Want wat is het druk. Niet alleen thuis maar ook in de dagbaan.

En ik hoor het overal. Mensen die vertrekken van hun baan omdat het te druk is, mensen die willen vertrekken omdat het te druk is, mensen die uitvallen of op het tandvlees kruipen en als er dan wel ruimte is om mensen aan te nemen dat ze geen nieuwe collega’s vinden want die zijn niet te krijgen. Hadden we eerst de huizenmarkt, is nu de banenmarkt oververhit. Ik heb het overigens nog wel naar mijn zin mede door een clubje enorm leuke collega’s (dat moet ik zeggen want misschien lezen ze wel mee). Nee maar ze zijn echt leuk. Echt. Zoals mijn collega zegt, als ik wil werken mag het ook wel beetje leuk zijn want er gaat verdomd veel vrije tijd in zitten.

Maar goed ik voorzie geen vertrek bij mij in de nabije toekomst maar in plaats van alle ballen in de lucht te houden heb ik wel besloten sommige ballen dan maar tijdelijk te laten vallen. Want dan zijn die andere ballen beter te hanteren. En dus kook ik zeker nog wel, maar schrijf ik niet overal een recept van of maak ik er een foto van. Het gaat ten kostte van af en toe leuke dingen zoals sporten of recepten maken of sociale bezoeken maar ik heb de rust in de vrije tijd gewoonweg wel nodig om bij te tanken. Keuzes maken en dan maar keuzes maken voor mezelf. En naast de dagbaan werd er een overkapping gebouwd in de tuin, die nu bijna, bijna, bijna klaar is. En wordt de kamer van de oudste omgetoverd tot middelbare school puber-paradijs. Dat vraagt erom dat het behang van 500 puppies nu echt niet meer kon. Evenals de halfhoogslaper. Dat kost dus allemaal klauwen met tijd.

Daarnaast is het laatste tijd met de bende van drie ook enorm druk geweest. Uitgestelde kinderfeestjes door corona worden ingehaald, inclusief slaapfeestjes, de sportseizoenen liepen af en dat moest kennelijk uitgebreid gevierd met extra toernooien, filmavonden en feestjes. Hartstikke leuk hoor. En de laatste schoolactiviteiten vonden plaats. Mijn oudste dochter is vandaag gewoonweg van de basisschool ontslagen. Wegens goed gedrag. Gisteren zat ik, weekdier als ik ben, nog met tranen in mijn ogen te kijken hoe ze haar eindmusical deed en mooie woorden ontving van haar leerkracht. En dat terwijl ik haar eergisteren nog in mijn armen hield toen ze net haar eerste uren buiten de baarmoeder mocht doorbrengen. Ergens is er iets heel snel gegaan opeens. Mijn dochter gaat naar het voortgezet onderwijs. Doe normaal joh. Maar goed allemaal redenen waarom de man die koken kan nog wel kan koken maar niet kan bloggen.

Maar vandaag komt daar, op de valreep voor de vakantie verandering in want ik heb Key Lime Pie voor u. DE taart die je moet eten als je in de Florida Keys bent en wat wij dus gedaan hebben. En wij vonden dit verrassend lekker en makkelijk om zelf te maken. Het is dan wel met normale limoenen maar dan denkt u de keys limoenen er maar even bij. Heerlijk verfrissend zeker op deze warme dagen. Dus ik wens u een prachtige zomervakantie toe. Met weinig stress, veel taart, of ijs of andere traktaties en veel rust of juist gewenste drukte om bij te tanken natuurlijk. KOOKON!

Wat heb je nodig:
Voor de bodem:
180 gram digestive koeken
2 eetlepels rietsuiker
90 gram gesmolten boter

Voor de vulling:
6 eigelen
200 ml limoensap
2 blikje gecondenseerde melk

Voor de topping:
250ml slagroom
1/2 theelepel vanille extract
Suiker naar smaak

Verder nodig:
Bakblik van 24 cm
Bakpapier
Keukenmachine of theedoek met deegroller

De how to:
Verwarm de oven voor op 175 graden (165 hetelucht).
Bekleed de onderzijde van het bakblik met een vel bakpapier.

Maal de digestive koeken met de suiker fijn in de keukenmachine of sla ze fijn in een theedoek met een deegroller.

Smelt de boter in de magnetron (1,5 minuut op 650 watt) of in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en stort de bodem in het bakblik. Strijk glad met een lepel en zet 8 minuten in de oven. Laat daarna zeker 10 minuten afkoelen.

Meng met een garde het eigeel, gecondenseerde melk, en limoensap door elkaar en giet dit op de koekbodem. Strijk glad en zet voor 15 minuten in de oven.

De taart is klaar als hij nog een beetje wiebelt in midden maar aan de rand stevig is. Laat circa 1 uur afkoelen op een draadrooster en zet zeker 6 uur in de koelkast.

Key lime pie

Key lime pie recept

 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *