Kerstrecepten en inspiratie voor oud en nieuw

Kerstrecepten en inspiratie voor oud en nieuw 2018

Kerstrecepten en inspiratie voor oud en nieuw

Lieve volgers,

Het is weer de tijd van het jaar. Tijd voor wat inspiratie voor de kerstdiners en het gezellig samenzijn met oud en nieuw. Vandaag alvast weer een lijst met recepten van de afgelopen jaren die het goed doen rond de kerst. Dit is mijn één na laatste blog van 2018. Ik verras u volgende week nog met een echte kersttopper. Maar net als vorig jaar piep ik er even uit om u in de 1e week van januari weer te verrassen met nieuwe content. Waar u dan weer content van kan worden. Dit is een oude grap van vorig jaar maar ben er zelf nog erg content mee.

Het was een heftig jaartje lieve volgers. Jullie hebben er deel van mogen maken. Er was gelukkig veel positief maar helaas ook een harde val waar ik nu van overtuigd ben dat ik ben opgekrabbeld. We zullen zien wat de toekomst brengt maar ik ben hoopvol eindelijk te zijn waar ik al jaren wilde zijn. Helaas was er ook verlies. Ik kom in de leeftijd dat mensen heen gaan. Soms veel te vroeg, soms omdat het zo hoort. Maar vooral de eerste categorie valt me zwaar. Het leven is niet eerlijk. Dat wordt het ook niet. Pak zolang je kan de kansen die je krijgt en kijk niet naar anderen of wees jaloers op wat een ander heeft. Helaas krijgt ieder zijn deel van verdriet. Je kan er dan alleen maar zijn voor een ander. Geniet vooral en wees dankbaar voor wat jij hebt. En probeer wat voor een ander te doen. We kunnen niets meenemen als we er straks niet meer zijn maar wel veel liefde en lessen achterlaten. Zoals mijn opa altijd zei: Alles met te ervoor is niet goed voor je, behalve tevreden. Dus pak deze dagen je geliefden nog even extra stevig vast en zeg dat je van ze houdt. Zeg wat je nog wil zeggen, je weet nooit hoelang het kan. Dit jaar besloot ik te stoppen met bloggen. Ik ben nog steeds aan het stoppen maar het gaat gewoon heel langzaam. Dus ik ga nog even door met langzaam stoppen. Dat u het weet. Ik hang er geen datum aan. Want ik kook nog steeds nieuwe dingen en als ik ze dan lekker vind denk ik vaak, ach, die plaats ik ook nog wel even. Maar ik beloof u. Ik zal stoppen.. Een keer.. ofzo.. toch?

2018, je was bijzonder. Ik heb genoten van mijn heldin, mijn bende van drie, vrienden en familie. En dank jullie, leuke lezers, voor de interesse en het meelezen van mijn reis. Ik eindig dit jaar, net als 2017, als de man die dankbaar zijn kan. Ik wens jullie allemaal fijne kerstdagen en een gelukkig 2019. Nieuwe kansen, nieuwe dagen. Grijp ze en geniet. Een veilig uiteinde gewenst en in 2019 ben ik er weer! Kookon!

Ontbijt/brunch/lunch:
Verse fruitsalade met cruesli
Noten rozijnenbrood
Bircher muesli
De man zijn subway tafel
Gezonde pannenkoeken voor het ontbijt
Pannenkoeken met gerookte zalm
Kaneelbroodjes met blauwe bessen en chocoladebroodjes met spek
Peameal sandwich
Partybroodjes met gehakt en cheddar
Mijn worstenbroodjes
Mijn ultieme broodje kipfilet
Monkeybread met Nutella en fudgeblokjes
Pluk pizzabrood
Homemade foccacia
Italiaans belegde sandwich
Ontbijtrijstepap met vers fruit
Luchtige pannenkoeken van slagroom
Volkoren Kaiserschmarrn

Voorgerechten:
Pompoenslakken in filodeeg
Pannenkoeken met gerookte zalm
Minestronesoep met garnalen
Risotto met oesterzwam en spek
Quiche met gerookte zalm
Perziksalade met serranoham
Gekruide gehaktballetjes met harissakwark
Pompoensalade met gekruide kikkererwten en gesuikerde spek
Simpele spiesjes met kip en bbq saus
Krokante kipkluifjes

Hoofdgerechten:
Varkenshaas in bladerdeeg
Fried chicken
Gebraden kip gevuld met porcini (paddenstoelen)
Stoofvlees met bockbier
Kip op bierblik
Met panko gepaneerde krokante kip gevuld met baconboter
Pastataart uit de oven met bacon en kip
Langzaam gegaarde procureur met taco’s
Oosterse spareribs uit de oven
Zalmburgers
Bulgursalade met paprikahummus, geglaceerde steak en flatbreads
Lasagne met ricotta en gerookte kip
Ossenhaas in kruidenkorst
Gebraden en geglaceerde kip
Traag gegaard buikspek met spicey ananassaus
Pulled chicken met tortilla’s
Zelfgemaakte gnocchi met garnalen

Bijgerechten:
Rosbief Tonata salade
Tagliata salade
Surf and turf salade
Gegrilde zoete aardappels met knoflookkwark
Hasselback aardappels met brie
Egytptisch gekruide quesedillas
Bloemkoolsalade

Nagerechten of tussendoortjes:
Tiramisu met gemalen cantuccini
Sticky toffee pudding
Mijn versie van een sunday ijsje
Chocoladebrokken
Tiramisu met chocoladelaagjes en cantuccini
No-Bake Nutella cheesecake
Chocolade ijstaart met cookie dough, fudge en karamel
Oreo Trifle met Italiaans schuim
Toblerone ijs
Ferrero rochertaart
Chocoladetrifle met chocolademousse
Mijn allerbeste cheesecake
Banoffeetaart de man stijl
Apfelstrudel van de man
Snickerstaart met brownielaag
Cheesecake brownies met frambozen
Kladdkaka
Chocolademousse tiramisu
Dadeltaart
No bake karamel mueslirepen
Amaretto cantuccini ijs
Appelbollen met amaretto vingers
Chocolade pindakaascheesecake
Chokladbollar
Churros met banaan en karamel
Pannenkoekentaart
Cheesecake ijs
Amandelkoffie met licor 43

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *