Kerstrecepten en inspiratie voor oud en nieuw 2017

Kerstrecepten en inspiratie voor oud en nieuw 2017

Kerstrecepten en inspiratie voor oud en nieuw 2017
Kookon!

Lieve volgers,

Het is weer de tijd van het jaar. Tijd voor wat inspiratie voor de kerstdiners en het gezellig samenzijn met oud en nieuw. Vorig jaar plaatste ik ook een overzicht met een aantal recepten waarvan ik denk dat ze zeer geschikt zijn voor kerst of oud en nieuw. Omdat ze een wauw-factor hebben, niet te moeilijk zijn of gezellig samen eten aan tafel bevorderen. Ook dit jaar doe ik dat inclusief update met nieuwe recepten van 2017. En tevens is dit de laatste blog voor mijn kerst/blogvakantie. Niet dat ik stil ga zitten. Er gaat gekookt worden en genoten van nieuwe recepten met als doel u in 2018 weer nieuwe recepten te brengen. Dus net als vorig jaar piep ik er even enkele weken uit om u in de 1e week van januari weer te verrassen met nieuwe content. Waar u dan weer content van kan worden.

Natuurlijk draait kerst en oud en nieuw niet alleen om eten al lijkt dat op een foodblog natuurlijk altijd wel zo. Het is voor menig blogger de belangrijkste periode van het jaar. Maar ik schreef het al eerder en wellicht is dat mijn kerstgedachte dit jaar. Sta ook eens stil bij hen die het deze periode moeilijk hebben, wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, of arm om hen heen en hen die eenzaam zijn. En, kijk om je heen en wees dankbaar voor wat je hebt en wie om je heen. Ik weet het, behoorlijk filosofisch van me maar noem me een sucker voor feestdagen en gevoelig voor dit soort zaken. Zeker richting het eind van het jaar heb ik dat altijd behoorlijk. Dit jaar heeft mij een hoop gebracht maar mij ook getekend. Hoogtepunten zoals mijn vakantie in Zweden, mijn eerste echte kookboek dat ik uit mocht geven en enorm trots op wat mijn bende en heldin allemaal weer hebben bereikt. Ik heb mogen genieten van al dit moois.

Maar ook getekend door de dingen om mij heen, het verdriet van anderen en dingen die ik heb laten gebeuren omdat ik mijn voet niet meer van de rem kreeg. Mijn elastiekje brak, de rek was eruit. Het lijntje is weer gelegd, ook iets om blij mee te zijn maar het is nog dun en ik moet er niet te hard op lopen. Het heeft tijd nodig maar komt goed.

Bovenal leeft het gevoel dat ik een rijk man ben en mijn handen dicht mag knijpen met alles om mij heen. Ik heb genoten van mijn heldin, mijn bende van drie, vrienden en familie. Zonder hen was ik niet op deze manier weer op de been geweest. Ik dank jullie allemaal evenals jullie als lezers. Voor hen met een luisterend oor, dat soms roodgloeiend stond van mijn gezwets. Voor een appje, knuffel, compliment en soms door even flink kritisch te zijn. Maar bovenal, gewoon door er te zijn als ik jullie nodig had. Ik eindig dit jaar als de man die dankbaar zijn kan. Ik wens jullie allemaal fijne kerstdagen en een gelukkig 2018. Nieuwe kansen, nieuwe dagen. Grijp ze en geniet. Een veilig uiteinde gewenst en in 2018 ben ik er weer! Kookon!

Ontbijt/brunch/lunch:
Verse fruitsalade met cruesli
Noten rozijnenbrood
Bircher muesli
De man zijn subway tafel
Gezonde pannenkoeken voor het ontbijt
Pannenkoeken met gerookte zalm
Kaneelbroodjes met blauwe bessen en chocoladebroodjes met spek
Peameal sandwich
Partybroodjes met gehakt en cheddar
Mijn worstenbroodjes
Mijn ultieme broodje kipfilet
Monkeybread met Nutella en fudgeblokjes
Pluk pizzabrood
Homemade foccacia
Italiaans belegde sandwich

Voorgerechten:
Pompoenslakken in filodeeg
Pannenkoeken met gerookte zalm
Minestronesoep met garnalen
Risotto met oesterzwam en spek
Quiche met gerookte zalm
Perziksalade met serranoham
Gekruide gehaktballetjes met harissakwark
Pompoensalade met gekruide kikkererwten en gesuikerde spek

Simpele spiesjes met kip en bbq saus

Hoofdgerechten:
Varkenshaas in bladerdeeg
Fried chicken
Gebraden kip gevuld met porcini
Stoofvlees met bockbier
Kip op bierblik
Kipnuggets met doritos
Met panko gepaneerde krokante kip gevuld met baconboter
Pastataart uit de oven met bacon en kip
Langzaam gegaarde procureur met taco’s
Oostere spareribs uit de oven
Zalmburgers
Bulgursalade met paprikahummus, geglaceerde steak en flatbreads
Lasagne met ricotta en gerookte kip

Bijgerechten:
Rosbief Tonata salade
Tagliata salade
Surf and turf salade
Gegrilde zoete aardappels met knoflookkwark

Nagerechten of tussendoortjes:
Tiramisu met gemalen cantuccini
Sticky toffee pudding
Mijn versie van een sunday ijsje
Chocoladebrokken
Tiramisu met chocoladelaagjes en cantuccini
No-Bake Nutella cheesecake
Chocolade ijstaart met cookie dough, fudge en karamel
Oreo Trifle met Italiaans schuim
Toblerone ijs
Ferrero rochertaart
Chocoladetrifle met chocolademousse
Mijn allerbeste cheesecake
Banoffeetaart de man stijl
Apfelstrudel van de man
Snickerstaart met brownielaag
Cheesecake brownies met frambozen
Kladdkaka
Chocolademousse tiramisu
Dadeltaart
No bake karamel mueslirepen
Amaretto cantuccini ijs
Brownie en vanilletaart met aardbeien en chocoladeglazuur

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *