Karamel milkshake

Karamel milkshake

GOEEEEEEEEDDDEEEEMOOOORRGEEENNN/MIDDAAAGGGG/AVVOONNNDDDD alles wel?
Het grote stemmen is weer geweest. Ook zo genoten? Ik persoonlijk wat minder. Ik zal u niet vervelen met mijn stemgedrag maar laat ik wel zeggen dat ik het jammer vind dat we weer meer van hetzelfde krijgen en er niet direct een groenere wind gaat waaien. Ik ben wat meer een linkse rakker. Komt ook omdat mijn dagbaan in de duurzaamheid is en ik graag een wat meer socialer geluid wenste. Maar het volk heeft gesproken en ik ben trots op een ieder die gebruik heeft gemaakt van zijn stemrecht. In verband met corona geef ik u allen dan ook een virtueel schouderklopje. Goed gedaan.

Als u dit leest zit ik of nog in quarantaine of ik ben er net uit. Onze jongste had coronaklachten en koorts en ikzelf was ook niet bepaald fit. Dus stok erin en roeren maar. Maar inmiddels zijn de 48 uur verstreken en hebben de GGD-ers nog niet gebeld. Zit je opeens weer met gezin op elkaars lip. En we moeten toch bijna boodschappen doen. Gelukkig hebben we een hond. Daar zit wat vlees aan. Dus vanuit de lockdown stuur ik u een heerlijk recept. Karamel milkshake. Vanwege de honger heb ik mijn scherm al tien keer afgelikt en de hond ziet er ook steeds aantrekkelijker uit. Mocht u over twee weken niets van ons horen dan hebben we het niet gered op de hond en kwamen de hulpgoederen te laat. Maar als het meezit kan ik vanmiddag weer naar buiten en is deze blog vooral achteraf geratel. Ik wens u een prachtig weekend! Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor circa 4 grote glazen:
Voor de botercremé
55 g boter
20 g cacaopoeder
40 g poedersuiker
3 theelepels melk
Sprinkles of nootjes

Voor de shake:
Flesje karamelsaus
300ml Amandelmelk
200g Vanille-ijs
3 eetlepels pindakaas
4 losse bolletjes vanille-ijs

Verder nodig:
Staafmixer of blender
Slagroom
Karamelstukjes

De how to:
Mix de ingrediënten voor de botercremé tot met een mixer tot de dikte van chocoladepasta. Zet de glazen klaar en bekneed de glas met een dun laagje botercremé. Doe een leuke dip in een kommetje. Rol het glas met botercremé door een dip en zet elk glas minimaal een uur in de koelkast.

Haal daarna de glazen uit de koelkast en giet wat karamelsaus in het glas en zwenk het rond om het overal te verspreiden.

Mix met een blender of staafmixer de amandelmelk, ijs en pindakaas tot een romige massa. Doe in elk glas een los bolletje ijs en giet de shake er bij.

Spuit een flinke laag slagroom op de shake en strooi en giet er wat karamelstukjes, sprinkles en karamelsaus over.

Karamel milkshake

Karamel milkshake

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *