Juicy Lucy een met cheddar gevulde hamburger

Juicy Lucy een met cheddar gevulde hamburger

Stel je voor het einde van de zomer, het begin van de herfst. De wereld draait nog op het kantelpunt dat het niet weet wat het wil zijn. Bladeren verkleuren, vallen al. De wespen worden loom, de bloemen en planten trekken zich terug. En dan, komt na wat natte en winderige dagen de zomer nog even voorbij. De tuinstoelen kunnen nog even naar buiten, de zon bruint je huid, de BBQ kan nog aan, de juicy Lucy op de grill. Juicy wie? Niet je buurmeisje, maar een met cheddar gevulde hamburger. Op een krokant broodje met mangochutney, avocado en knapperige sla. En heel even, eventjes maar, is het weer zomer. En alleen om die reden, om weer even terug te zijn in de zomer vandaag het recept voor de juicy Lucy. Maak haar op de BBQ of in de pan. Als je maar geniet. Kookon!

Wat heb je nodig:
1 1/2 witte ui
Olijfolie
Zout Peper
400 g rundergehakt
2 eetlepels paneermeel
1/2 theelepel knoflookpoeder
4 plakken cheddar
4 theelepels mosterd
4 lekkere krokante broodjes
Sla
Mangochutney
Avocado

De how to:
Hak de uien fijn en bak deze op zacht vuur glazig bakken in olijfolie. Voeg een snuf zout en peper toe en laat afkoelen.

Meng de ui door het gehakt met paneermeel, een snuf zout, peper en knoflookpoeder. Vorm er 8 kleine balletjes van die je klein drukt. Maak van een plak cheddar een balletje en leg deze in het midden van een plak gehakt en doe er een plakje gehakt op. Kneed er een burger van en leg deze op de BBQ. Bak één kant goudbruin. Besmeer voor het omdraaien de bovenzijde van de burger in met mosterd. Draai om en besmeer ook die zijde met mosterd. Laat de andere kant van de burger ook goudbruin bakken en draai de burgers nog éénmaal om. Bak ondertussen de broodjes goudbruin of snijd ze open en bak ze even op het rooster van de BBQ om er mooie streepjes op te krijgen. Bak de burger tot de gewenste gaarheid maar laat de kaas erin goed smelten.

Beleg een broodje met sla, de burger, mangochutney en plakjes avocado.

Gevulde hamburger met cheddar

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *