Italiaanse belegde sandwich (muffuletta)

Italiaanse belegde sandwich (muffuletta)

Vandaag heb ik weer een heerlijk recept online staan. Zo simpel maar zo lekker. Deze Italiaans belegde sandwich, ook wel bekend als muffuletta, valt en staat met de ingrediënten. Dit gerecht is door de Italiaanse immigranten in Amerika geïntroduceerd en kent vele varianten. Deze versie is mijn versie op het origineel dat normaliter een speciaal muffulettabrood, provolone en mortadella bevat. Zorg ervoor dat je bij dit recept echt investeert in goede ingrediënten want dat komt de smaak echt ten goede. Goede mozzarella, olijven, ham en een lekkere rijpe vleestomaat maken dit recept echt overheerlijk. Dit recept wordt trouwens lekkerder als je het brood het liefst een paar uur in de koelkast bewaart zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Maar heb je grote trek dan kijk ik je er niet op aan als je het stiekem al eerder eet.

Dat is het recept voor de dag. Zoals gezegd was er vorige week één en ander aan de hand. Ik had helaas te maken met een sterfgeval in de familie. Mijn laatste (schoon)oma is overleden en al met al was de uitvaart er één die erg mooi was maar ook erg emotioneel. Ik heb een radar voor andermans verdriet en trek mij dat altijd erg aan. Tijdens de dienst kon ik mij redelijk staande houden maar de dagen na de uitvaart was ik letterlijk gesloopt van alle emoties. Maandag viel ik bijvoorbeeld net na het eten meteen in slaap op de bank en ben toen maar verplaatst naar bed. Ik ben geen dutter maar kennelijk was het nodig.

Ik ben begonnen met terugkeren naar het werk. Maar de re-integratie viel mij vorige week, en eerlijk gezegd ook deze week, erg zwaar. De kleine stapjes vooruit hebben geleid tot een flinke stap terug en soms is het lastig voorstellen dat dit echt over zal gaan. En dat terwijl ik nog nauwelijks productief ben. Het er gewoon “zijn” is slopend. Bizar dat ik normaliter fluitend mijn uren aankon en alles wat daarbuiten gebeurde ook meepakte. Het lijkt soms nog zo ver weg. Ik wacht al enige tijd op hulp. Dat de wachtlijsten voor hulp enorm lang zijn helpt niet. Gemiddeld 12 weken nadat je een verwijzing hebt en dan nog als je mazzel hebt. Zo ook bij mij. Ik hoop dan echt eindelijk bijna te starten met een behandeling waarmee ik wat dingen beter kan inzien en leer te veranderen. Ik weet dat er een einde komt aan deze burn-out maar mensen wat is het een naar ding. Niet echt een vrolijke blog maar altijd hoezee schrijven terwijl je het niet zo voelt, voelt ook niet goed. Het gaat goedkomen en ik weet, morgen kan het zomaar weer anders zijn. Dit weekend ben ik fijn onder vrienden en de heldin en bende van drie. Het zal me goeddoen. Een goed weekend leuke lezers, Kookon en hopelijk volgende week beter nieuws!

Wat heb je nodig:
Voor 1 grote muffuletta voor 2 grote eters of snijd in kleinere stukken voor een lekker cocktailhapje.
1 ciabattabrood
Een paar eetlepels ingemaakte groenten (ik gebruikte wortel met witte kool uit pot)
1 flinke hand knoflookolijven in olie
1 Pakje parmaham
Salami
Beenham
Buffelmozzarella
Zout
Peper
Gedroogde oregano
1 vleestomaat

De how to:
Snijd de ciabatta in de lengte doormidden. Beleg de onderkant met een paar eetlepels ingemaakte groenten. Snijd de knoflookolijven in kleine plakjes en leg deze op de groenten en sprenkel er een eetlepel van de knoflookolie over. Nu komt het grote vleeswarenfeest. Beleg het brood met parmaham, een paar plakken salami en beenham. Het is lekker het brood ruim te beleggen met de vleeswaren over elkaar. Snijd de buffelmozzarella in plakjes en leg op het brood. Bestrooi met zout, peper en gedroogde oregano. Snijd de vleestomaat in plakjes en beleg het brood. Wikkel het brood in aluminiumfolie en bewaar het in de koelkast tot gebruik. Alles zeker een paar uurtjes laten intrekken maakt het brood extra lekker.

Italiaanse sandwich Muffuletta

Share

2 thoughts on “Italiaanse belegde sandwich (muffuletta)

  1. Dit heb ik gemaakt voor een vriendinnen borrel, het was echt heel lekker en bovendien superhandig dat het helemaal vooraf klaar te maken is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *