Huckle my Buff (biercocktail)

Voor mijn vakantie had ik met vrienden afgesproken om een avond te bieren en te gaan pokeren. Het perfecte excuus om de Huckle my Buff biercocktail te proberen.

Bij Jamie and Jimmy’s Friday Night Feasts werd dit achttiende-eeuws recept opnieuw leven ingeblazen. En omdat ik de combinatie van cognac, bier, gember, ei en suiker wel spannend vond wilde ik het ook graag proberen.

Ik vind de cocktail een top recept maar niet voor elke dag of iets wat je zo even weg drinkt. Hij is verwarmend en dus met name geschikt na een stevige winterwandeling of op een afkoelende zomeravond om weg te mijmeren bij een vuurkorf. Een soort van glühwein idee.

Ik kan me bij het drinken van deze cocktail helemaal voorstellen hoe reizigers na een lange tocht in een huifkar op een regenachtige avond een pub binnen gingen en dit drankje bestelde om daarna tevreden in bed te kruipen.

Mijn vrienden dronken hem liever zonder de snuf nootmuskaat maar voor de volledigheid vermeld ik hem erbij. Porter bier is bij de betere slijterijen te verkrijgen. Gebruik anders een goede stout of donker biertje.

Doe eens gek en Huckle my Buff.

Recept gebaseerd op wat ik bij Jamie and Jimmy Friday Night Feasts zag maar vrij vertaald.

Wat heb je nodig?
150 ml porter bier of een ander donker biertje
Eén eigeel
35 ml cognac
20 gram donkerbruine suiker
15 ml gembersiroop of 30 ml gemberlikeur.
Snufje nootmuskaat

De how to:
Pak een blender en doe alle ingrediënten behalve de nootmuskaat hierin.
Mix even stevig door en giet je mengsel in een steelpan. Verwarm tot circa zestig graden terwijl je met een garde rustig doorklopt. Geen idee wat zestig graden is? Verwarm dan tot de Buff goed heet is maar laat hem zeker niet koken.

Schenk in een glas en bestrooi met een snufje nootmuskaat. Proost!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *