Holy guacamole

Holy Guacamole

Guacamole…. Heerlijk als dip bij tortillachips, lekker bij wraps, salade. You name it. Deze guacamole vind ik hemels en het is de balans tussen zout, knoflook en zuur die het zo lekker maakt. Ik maak deze guacamole meestal zonder chili omdat mijn kinderen daar niet zo dol op zijn. Maar hou je wel van heet, voeg dit vooral naar smaak toe. Of je voor limoen of citroen gaat is een persoonlijke keus maar limoen geeft net even die wauw factor. Hou je met het eten van deze guacamole vooral niet in want avocado bevat ontzettend veel gezonde vetten. Dus kom op amigo’s, die keuken in.

Wat heb je nodig?
Dit recept is voor een redelijke grote kom guacamole. Wil je een klein dipje? Gebruik dan de helft.

2 Rijpe avocado’s
2 Tenen knoflook (houd er 2 achter de hand)
Sap van 1 limoen of 1 citroen (1 reserve limoen en citroen achter de hand houden).
Zout
Peper of chilipoeder naar smaak
1/2 Bosje (Verse) koriander heel goed fijngehakt of 2 theelepels korianderblad uit een potje. Vind dit overigens wel een kwestie van eigen smaak.
5 cherrytomaten of 2 gewone rijpe tomaten.

De how to:
Snijd de avocados doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees in een kom. Pers 2 tenen knoflook uit (na het proeven kan je altijd meer toevoegen). Voeg een snuf zout, de koriander en de snuf peper of verse chilipeper toe. Nu komt het lastigste gedeelte om de lekkerste guacamole te krijgen. Het toevoegen van het limoen of citroensap. Voeg eerst het sap van 1 limoen of citroen toe. Hier geldt hetzelfde als met de knoflook. Méér sap kan altijd maar eruit halen gaat niet meer. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg ze toe. Als je echt down en dirty wilt gaan, knijp je de tomaten uit met schone handen. Prak nu alles, met een vork of lepel, of je inmiddels toch al vieze handen, goed door elkaar. Proef nu. Voor mij is hij nu meestal helemaal top. Hij moet wat zurig zijn, romig, zoutig en de knoflook moet aanwezig zijn. Is het niet naar jouw smaak? Voeg dan knoflook, limoensap en zout toe om jouw ultieme versie te krijgen.

Veel makkelijker wordt het niet.
Enjoy!

Share