Hoe is het nu met ow en sinterklaasrecepten

Het is een tijdje geleden dat ik wat schreef maar ik ben er nog. En ik ben in goede doen. Eigenlijk in zo’n goede doen dat ik bijna niet durf te zeggen dat ik mij momenteel beter voel dan in jaren. En dat is nogal wat. Eigenlijk zegt dat, dat ik mij nu pas besef hoelang ik de afgelopen jaren heb lopen doormodderen.

Wat ik nu merk is hoe onrustig mijn hoofd was en het gedrag dat daarbij hoorde. Rennen, vliegen, rennen, vliegen, neerstorten, opstaan en weer doorgaan. Het was echt niet gezond. Op één of andere wijze kan ik nu pas echt wat meer leven in het moment en de dag. Ik probeer niet meer te ver vooruit te denken over later. Natuurlijk zijn er zaken die in de tijd geregeld moeten. Onderhoud aan het huis, je belastingaangifte (joepie), en bijvoorbeeld afspraken. Maar de “wat als” is wel behoorlijk weg en vervangen door “dat zien we dan wel.” Eindelijk besef ik nu pas dat het geen zin heeft om vooruit te denken aan dingen waar ik geen of zeer beperkte invloed op heb en ze dan maar gewoon te laten gebeuren en er dan naar te handelen. Of vooraf te bedenken hoe iets zal gaan want dingen lopen zoals ze lopen. Ik start vaak wel met die gedachte (oud gedrag) maar breek het dan eigenlijk weer meteen af. En dat maakt mijn hoofd een stuk rustiger. En daarnaast heb ik mij toch maar eens voorgenomen dat ik ben wie ik ben. En dat dit mijn enige leven is (voor zover ik weet) en ik het vooral moet leven zoals ik dat wil. Daar kan iemand anders iets van vinden of iets niet goedkeuren maar ik woon in dit lichaam en heb nou eenmaal dit hoofd en daar moet ik het alle momenten van de dag mee doen. Ik kan pas anderen gelukkig maken als ik dat zelf ben. En dus maak ik keuzes voor mezelf.

Nu moeten jullie niet gelijk denken dat ik als een botte boer in een soort bunker aan het leven ben en niets meer voor een ander wil doen. Voor jezelf kiezen maakt je niet direct asociaal. Kan natuurlijk wel. Maar ik bedoel daarmee dat het niet verstandig is altijd maar naar de verwachtingen van een ander te leven als dat meer energie kost dan oplevert. En tsjonge wat had ik veel verwachtingen om aan te voldoen.

Dus goed nieuws vanuit de krochten van mijn keuken. Ook ben ik toch nog aan het koken. Hoewel ik besloten had te stoppen met bloggen kook ik zo nu en dan toch nog wat nieuws en als ik gelegenheid heb maar ik er een foto van. Dus verwacht de komende tijd nog gewoon nieuwe recepten. Niet vanuit sociale druk of om “likes” te krijgen maar puur omdat ik het zelf leuk vind en ze dan net zo goed kan delen zodat jullie er ook van kunnen genieten. Misschien niet altijd met een mooie foto erbij, het is tenslotte herfst en ik eet toch het liefst in de avond. En dan is het licht redelijk knudde. En daarnaast eet ik het liefste ook enigszins warm en heb ik niet altijd zin alles te lopen stylen en met lampen te slepen. Vergeef het mij.

Inmiddels is de man met de mijter ook weer in het land en merk ik dat 2 van mijn bende van 3 (de oudste kent het geheim van de man met de staf) zich toch weer behoorlijk druk maken over de komende pakjesavond. Komt er wel iemand op 5 december? En komt het ook dit jaar allemaal wel goed? Wat een heerlijke maar drukke tijd. Dit jaar vieren wij pakjesavond bij mijn ouders en dat is altijd een gezellige avond met veel lekkers, en pakjes met gedichten. De aanloop tot de goede Sint echt komt is wel het moment dat ik mijn bende haast niet meer terug ken. Een soort stuiterende minions op een sugarrush waarbij de spanning bijna ondragelijk is. Maar, als er dan gezongen wordt, uit volle borst en lekker vals en er wordt gebonsd op de deur, dan zie je die spanning breken en ontstaat er een soort rust. De demonen bij de bende zijn uitgedreven en dan kan eigenlijk de avond pas echt beginnen.
Sinterklaasmuziek aan, kaarsjes, open haard, pepernoten en marsepein en genieten met elkaar en heel belangrijk lekker meteen spelen. Dat is een beetje onze stijl.

Hebben jullie van huis uit bepaalde tradities hoe jullie pakjesavond vieren? Doen jullie een spelletje of surprises? Is er een standaard maaltijd? Gooi ze over, want ik ben benieuwd hoe jullie de avonden zelf vieren. Vanuit de keuken wens ik jullie alvast een fijne pakjesavond. Wil je nog iets maken?
Hierbij nog wat lekkere links Kookon!:
Chocolade kruidnotentaart
Kruidnootkoekjes of kruidnotenrecept
Milkshake met oreo, baileys en kruidnoten
Amandelkoffie met licor 43 orochata

Share

2 thoughts on “Hoe is het nu met ow en sinterklaasrecepten

  1. Hi Walter,
    wat ontzettend goed nieuws. Ik ben zo blij dat je je beter voelt.
    Je vroeg naar Sinterklaastradities. Die hebben wij zeker! Wij vieren al a.s. zaterdag pakjesavond bij mijn ouders. We doen het traditioneel met suprises, lange gedichten en cadeautjes. Inmiddels zijn we met meerdere nationaliteiten, duits, half pools, portugees en chinees en maken we gedichten in 3 talen, nederlands, duits en engels. Iedereen doet mee en doet uitermate zijn best. Het zijn onvergetelijke avonden die we koesteren. Wij zijn dan allemaal weer even kind. Natuurlijk wordt er gesnoept en lekker gegeten tussendoor. Vroeger maakten we altijd zelf borstplaat en speculaas. Dat doen we nu niet meer. Wel drinken we bischopswijn.
    Wij wensen jullie een hele gezellige pakjesavond. Geniet ervan! Dat gaan wij ook doen!
    Veel liefs en hartelijke groeten, ook voor je heldin en bende van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *