Heerlijke zelfgemaakte ontbijt of lunch burrito’s met ei of kipfilet

Ontbijt, velen slaan het over, maar kom op, het is wel een belangrijke start van de dag. Het valt voor veel mensen vaak niet mee om wat anders te eten dan boterhammen, crackers of een kom havermout of cruesli en deze met slaperige ogen naar binnen te werken. Ik heb zelf echt een zwak voor (veel te zoete) cruesli, of een boterham met een dikke laag roomboter of hagelslag. Enkele jaren geleden at ik dat het liefst elke ochtend maar die traktaties bewaar ik toch liever voor het weekend. Ik wordt er vaak niet wakkerder van maar krijg juist meer de behoefte om weer onder de dekens te kruipen. Dus heerlijk als ik de dag lui kan starten en als ik mezelf wil trakteren. Doordeweeks heb ik juist behoefte aan een (gezonde) energie boost.

Omdat ik havermout met noten en rozijnen, mijn variant op gezonde pannenkoeken of bircher muesli heel vaak eet, wilde ik weer eens een nieuw snel en gezond ontbijtje of lunch in elkaar draaien. Veel mensen haken af bij het idee in de ochtend zelf een homemade tortilla te rollen maar geloof me, met een beetje handigheid heb je dit gezonde gerecht in enkele minuten klaar. En man, het is zo lekker. Daar kan geen boterham met kaas tegenop. En het bevat ook nog eens een flinke dosis gezonde vetten, vezels, proteïne en vitamines en het vult ook nog behoorlijk.

Geloof me als ik zeg dat een kwestie van twee a drie keer maken is en je daarna als volleerd tortillaroller dit gerecht zo op tafel tovert. Met in principe maar twee ingrediënten (water en meel en optioneel wat zout) en een deegroller kan het ook nooit moeilijk zijn. Zelfs met slaap in de ogen. Want als ik dat kan, kan jij het ook. Geen zin in plakjes kipfilet? Dan kun je deze heerlijke burrito ook met roerei maken. Die variant bied ik je ook. Dus, wees open minded en probeer dit eens. Enjoy en kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 2 burrito’s:

80 gram volkorenmeel
50 ml water
snuf zout

1 tomaat fijngehakt
1/4 komkommer fijngehakt
3 eieren (liefst biologisch) of 6 plakjes kipfilet (liefst biologisch)
2 flinke eetlepels Hüttenkase
1 avocado in dunne plakjes gesneden
citroensap of limoensap
1 theelepel komijnzaad
Zout
Peper
Olijfolie
Optioneel: Zoete chilisaus
Optioneel: Chili peper in ringetjes

De how to:
Begin met het maken van de tortilla’s. De de bloem in een bakje met een snuf zout en giet er 50 ml water bij. Roer met een vork tot het deeg wat samen begint te hangen. Bestuif je handen met wat bloem en kneed het deeg even kort tot het soepel is (dit duurt minder dan een minuut). Is het te nat? Gebruik dan nog een klein beetje bloem. Is het te droog? Gebruik dan nog een klein beetje water. Het deeg moet voelen als playdoh klei.

Verdeel het deeg in tweeën en rol met een met meel bestoven deegroller op een met meelbestoven werkvlak uit tot een cirkel van circa 3 mm dik.

Zet een droge koekenpan op middelhoog vuur en leg de tortilla erin. Bak aan elke zijde tot er mooie lichtbruine vlekjes op komen en leg op een bord.

Voor de kipfilet-tortilla:
Leg de plakjes kipfilet op de tortilla. Smeer daarna de Hüttenkase uit over de tortilla’s. Verdeel de tomaat, komkommer, plakjes avocado en citroensap of limoensap en komijnzaad over de tortilla. Doe er een snuf zout en peper en optioneel wat zoete chilisaus en chilipeper op. Rol op en vouw aan de onderzijde dicht en geniet.

Voor de eierversie:
Kluts de eieren met een snuf zout en peper en het komijnzaad en bak in een scheutje olijfolie tot een roerei.
Besmeer de tortilla met de Hüttenkase, verdeel de tomaat, komkommer en avocado over de tortilla. Leg de eieren in het midden en bedruppel met wat citroensap of limoensap en een snufje zout en peper en optioneel wat zoete chilisaus en chilipeper. Rol op, vouw dicht en geniet direct.

Ontbijt burrito met avocado1

Ontbijt burrito met avocado2

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *